Συνταγή για την καλύτερη ζύμη για πίτσα (Pizza)

Συνταγή για την καλύτερη ζύμη για πίτσα (Pizza)

Η καλύτερη ζύμη για βάση πίτσας (Pizza)


Αυτή η συνταγή μας δίνει μια βάση πίτσας που είναι μαλακή στο εσωτερικό της και ελαφρώς τραγανή στο εξωτερικό. Βάλτε σάλτσα ντομάτας και τα αγαπημένα σας υλικά και απολαύστε φρέσκια σπιτική πίτσα!

Υλικά για τη καλύτερη ζύμη για βάση πίτσας

  • 2 1/4 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καστανή μαλακή ζάχαρη
  • 350 ml  ζεστό νερό (45 C)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 425g απλό αλεύρι

Πως κάνουμε την καλύτερη ζύμη για πίτσα (Pizza)



Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύστε τη μαγιά και την καστανή ζάχαρη στο ζεστό νερό και αφήστε τη μαγιά να κάνει δράση για 10 λεπτά.

Ανακατέψτε το αλάτι και το λάδι στο μείγμα ζύμης. Προσθέστε το μισό αλεύρι.

Μεταφέρετε τη ζύμη πίτσας σε μια καθαρή, καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε με περισσότερο αλεύρι έως ότου η ζύμη να μην κολλάει πλέον.

Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα καλά λαδωμένο μπολ και καλύψτε με ένα υγρό πανί.

Αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί, αυτό θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα.

Πάρτε τη ζύμη και σχηματίστε μια σφιχτή μπάλα. Αφήστε τη ζύμη να χαλαρώσει για ένα λεπτό πριν την ανοίξετε.

Ανοίξτε τη ζύμη στο επιθυμητό μέγεθος σε ένα λαδωμένο ταψί και βάλτε σάλτσα ντομάτας, ρίγανη, κασέρι, φέτα, σαλάμι ή γαρίδες, κάντε ότι συνδυασμό σας αρέσει. Ακόμα και τα μακαρόνια που σας περίσσεψαν από χθες με πιπέρι, κασέρι και κρέμα γάλακτος θα είναι σκέτη απόλαυση! Αυτοσχεδιάστε με τα υλικά που έχετε στην κουζίνα σας και κάντε μια πεντανόστιμη τραγανή πίτσα του γούστου σας!

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 C .

Ψήνουμε την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο, έως ότου το τυρί και η κρούστα να ροδίσουν, περίπου 15 έως 20 λεπτά.

Δοκιμάστε μια από τις σάλτσες μου για πίτσα

Αν η ζύμη είναι πολύ χοντρή σε πάχος  στο ταψί που θα χρησιμοποιήσετε, βάλτε τη ζήμη στο φούρνο χωρίς τη γέμιση και αφήστε να μισοψηθεί για 10 λεπτά, έπειτα βάλτε τα υλικά και ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα το κασέρι. 

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..