Σπιτικά ψωμάκια για χάμπουργκερ
Φτιάξτε μόνοι σας αυτά τα νόστιμα ψωμάκια για να φτιάχνετε σάντουιτς και χάμπουργκερ για όλη την οικογένεια ή τους φίλους σας!
Υλικά που θα χρειαστούν για τα Σπιτικά ψωμάκια για χάμπουργκερ
- 250 ml πλήρες γάλα
- 20 g φρέσκια μαγιά, 1/2 κύβος
- 12 γραμμάρια ζάχαρη
- 8 g αλάτι
- 25 g μέλι
- 38 g ηλιέλαιο
- 425 g αλεύρι σίτου τύπου 550
Προαιρετικά
- 1 μεγάλο αβγό
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- σουσάμι, παπαρουνόσπορους ή διάφορους κόκκους της επιλογής σας
Συνολικός χρόνος περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά
Πως φτιάχνουμε τα Σπιτικά ψωμάκια για χάμπουργκερ
Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη, βάλτε το με το αλάτι και το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε ηλιέλαιο και αλεύρι και ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά έως ότου σχηματιστεί μια μαλακή, λεία ζύμη που δεν κολλά πλέον στα δάχτυλά σας. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι.
Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε να ανέβει για περίπου 1 ώρα στους περίπου 32 ° C.
Χωρίστε τη ζύμη σε κομμάτια (περίπου 110 g το καθένα). Για ψωμάκια burger, διαμορφώστε σε μπάλες, για ψωμάκια χοτ ντογκ μήκους 16 cm. Πιέστε τα κομμάτια ζύμης σε περίπου 1 – 1,5 εκατοστά , η διάμετρος πρέπει να είναι περίπου 10 cm. Τώρα τοποθετήστε στο ταψί με μια λαδόκολλα.
Καλύψτε ξανά και αφήστε να αυξηθεί για 30-40 λεπτά έως ότου διπλασιαστούν.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C πάνω / κάτω .
Χτυπήστε ελαφρά το αυγό και το γάλα και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να απλώσετε τα ζυμαράκια και πασπαλίστε με σουσάμι ή ότι άλλο έχετε επιλέξει.
Ψήνουμε τα ψωμάκια στη μεσαία σχάρα για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε για λίγο να κρυώσουν πριν τα κόψετε.
Μπορείτε να τα ψήσετε και να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη
Αν φτιάξετε τα σπιτικά ψωμάκια για χάμπουργκερ, στείλτε μου τις εντυπώσεις και τις φωτογραφίες στο instagram με hashtag #sintagesmagirikisgr ή στο Facebook.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases