Ζύμη για τάρτες/πίτες

Ζύμη για τάρτες/πίτες

by Peggy
705 Προβολές

Ζύμη για τάρτες/πίτες

Χρησιμοποιήστε τη ζύμη για να φτιάξετε τάρτες, πίτες και πολλά άλλα.


Αυτή η συνταγή είναι αρκετή δύο πίτες (4 φύλλα). Εάν χρειάζεστε μόνο 1 για την πίτα σας, κάντε τη μισή δόση ή βάλτε το άλλο μισό στην κατάψυξη ανοίγοντας και φορμάροντας σε δίσκους μέχρι και 3 μήνες. Όταν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, βγάλτε από την κατάψυξη και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου όλη τη νύχτα.

Συστατικά

  • 315g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 6 κουταλιές της σούπας (90g) αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κύβους
  • 150 γραμμάρια φυτίνη
  • 120 ml παγωμένο νερό, ψυγείου

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και τη φυτίνη.
Χρησιμοποιώντας μια πρέσα πατάτας ή δύο πιρούνια, και πιέστε το μείγμα μέχρι να έχει κομμάτια τόσο μεγάλα σαν μπιζέλια και λίγο μεγαλύτερα θα είναι εντάξει.

Μία πρέσα θα κάνει το βήμα αυτό πολύ πιο εύκολο.


Περιχύνουμε το κρύο νερό, 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) κάθε φορά και ανακατεύουμε με μια λαστιχένια σπάτουλα ή ξύλινο κουτάλι μετά από κάθε προσθήκη κουταλιού της σούπας (15 ml). Μην προσθέτετε περισσότερο νερό από ό, τι χρειάζεστε.

Σταματήστε να προσθέτετε νερό όταν η ζύμη αρχίζει να σχηματίζει μεγάλες μάζες. Πάντα χρησιμοποιώ περίπου 1/2 φλιτζάνι (120 ml) νερού και λίγο περισσότερο κατά τους χειμερινούς μήνες (έως 3/4 φλιτζάνι).

Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Η ζύμη πρέπει να δουλεύεται εύκολα και να μην είναι υπερβολικά κολλώδης. Χρησιμοποιώντας αλευρωμένα χέρια, ζυμώστε τη ζύμη έως ότου το αλεύρι ενσωματωθεί πλήρως στα λίπη. Διαμορφώστε το σε μια μπάλα. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και έπειτα σε 4. Ισιώστε τις μπάλες πατώντας με την παλάμη σας ώστε να είναι 3 εκατοστά περίπου, τυλίξτε ξεχωριστά και σφιχτά με μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Μπορείτε να διατηρήσετε τη ζύμη για τάρτες και πίτες στο ψυγείο εώς και 5 ημέρες.

Όταν χρησιμοποιήσετε τη ζύμη και θέλετε να την ανοίξετε προσπαθήστε να μην πιέζετε πολύ με τον πλάστη. Τα ορατά γρουμπαλάκια βουτύρου και φυτίνης είναι αναμενόμενες γι’ αυτό μην τρομάξετε, δεν κάνατε κάτι λάθος.

Χρησιμοποιήστε τη ζύμη για να φτιάξετε εκπληκτικό Cheesecake μηλόπιτα



Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα