Τι κάνετε αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Η συνταγή θέλει φαρίνα ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά εσείς έχετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις;
Τι κάνετε, αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αν δεν έχετε «φαρίνα», δηλαδή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του επειδή έχει ήδη ενσωματωμένα στη σύνθεσή του τα διογκωτικά, χρησιμοποιείτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, που συνήθως βρίσκεται σε κάθε σπίτι, προσθέτοντας εσείς τη διογκωτική ύλη, δηλαδή μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.
Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
Η μέση αναλογία που ισχύει είναι πως για κάθε 500 γρ. (μισό κιλό αλεύρι) χρειάζονται 3½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ ή 1½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας χυμού λεμονιού, καθώς η σόδα χρειάζεται και κάτι όξινο για να «λειτουργήσει».
Διαβάστε ακόμα:
- Πώς να μαγειρέψετε το τέλειο κινόα
- Πώς να επιλέξετε το τέλειο αβοκάντο
- Μυστικά για τα καλύτερα γλυκά του κουταλιού
- Φτιάξε Pancakes με 3 υλικά
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases