Σπιτικά μαλακά πρέτζελ
Το κλασσικό γερμανικό πρέτζελ τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας σαν σνακ, μπορείτε να το φάτε σκέτο, γεμιστό με βούτυρο, αλλαντικά και τυριά.
για 8 μερίδες
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι νερό 360 mL, ζεστό
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 πακέτο ξηρή μαγιά
- 4 ½ φλιτζάνια αλεύρι (565 g)
- 3 κουταλιές λάδι
- ⅔ φλιτζάνι μαγειρική σόδα (120 g)
- 2 αβγά, χτυπημένα
- χοντρό αλάτι
Πως κάνουμε τα σπιτικά μαλακά πρέτζελ
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε νερό, αλάτι και ζάχαρη. Προσθέστε τη μαγιά και αφήστε το να ξεκουραστεί 5 λεπτά έως ότου αρχίσει να αφρίζει η μαγιά.
Προσθέστε αλεύρι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
Αφαιρέστε τη ζύμη και χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο 1κ.σ. λάδι για να το αλείψετε στο μπολ.
Καλύψτε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήστε το σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 ° C.
Κόψτε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και φτιάξτε με κάθε κομμάτι λεπτές λωρίδες, περιστρέφοντας τα δύο άκρα για να σχηματίσετε το σχήμα των κλασσικών πρέτζελ.
Προσθέστε μαγειρική σόδα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Βράζουμε κάθε πρέτζελ για 30 δευτερόλεπτα ανά πλευρά.
Μεταφέρετε τα σπιτικά πρέτζελ σε ένα ταψί, αλείφετε με ένα πινέλο με τα χτυπημένα αβγά και πασπαλίζετε με αλάτι χοντρό.
Ψήστε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αν φτιάξετε τα Σπιτικά μαλακά πρέτζελ, στείλτε μου τις εντυπώσεις και τις φωτογραφίες σας κάνοντας tag στο instagram ή στο Facebook.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases