Ελβετικό παραδοσιακό ψωμί με μέλι

Ελβετικό παραδοσιακό ψωμί με μέλι

by Peggy
680 Προβολές

Υλικά που θα χρειαστούν για το Ελβετικό παραδοσιακό ψωμί με μέλι

  • 500 g αλεύρι σίτου, τύπου 1050
  • 40 g μαγιά, νωπή
  • 30 g μέλι
  • 275 ml νερό, χλιαρό
  • 10 g αλάτι
  • 10 g λάδι

Πως κάνουμε το Ελβετικό παραδοσιακό ψωμί με μέλι

Βάλτε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και φτιάξτε μια λακούβα στη μέση. Διαλύστε τη μαγιά και το μέλι σε νερό, ρίξτε στη λακούβα, ανακατέψτε με ένα μέρος του αλευριού για να σχηματίσετε μια μαλακή προ-ζύμη και καλύψτε και αφήστε το να αυξηθεί για περίπου 15 λεπτά.

Προσθέστε το λάδι και ζυμώστε με τον γάντζο του μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά, έως ότου η ζύμη κολλήσει στον γάντζο. Καλύψτε και αφήστε το να ανέβει για 10 λεπτά. Ζυμώστε ξανά τη ζύμη και, στη συνέχεια, διαμορφώστε την σε ρολό μήκους περίπου 50 cm , κυλήστε από το χοντρό άκρο στον λεπτό σε σχήμα σαλιγκάρι και αλευρώστε το.

Τοποθετήστε σε λαδωμένο ταψί που έχετε αλευρώσει. Αφήστε να ξεκουραστεί, ακάλυπτο, σε ζεστό μέρος για 20-25 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 °. Βάλτε το ζυμάρι στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μετά από 10 λεπτά μεταβείτε στους 180 ° και ψήστε το ψωμί για άλλα 40 λεπτά.

Αν φτιάξετε το Ελβετικό παραδοσιακό ψωμί με μέλι, στείλτε μου τις εντυπώσεις και τις φωτογραφίες σας στο instagram με hashtag #sintagesmagirikisgr ή στο Facebook.


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα