Υλικά που θα χρειαστούν για το Ελβετικό παραδοσιακό ψωμί με μέλι
- 500 g αλεύρι σίτου, τύπου 1050
- 40 g μαγιά, νωπή
- 30 g μέλι
- 275 ml νερό, χλιαρό
- 10 g αλάτι
- 10 g λάδι
Πως κάνουμε το Ελβετικό παραδοσιακό ψωμί με μέλι
Βάλτε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και φτιάξτε μια λακούβα στη μέση. Διαλύστε τη μαγιά και το μέλι σε νερό, ρίξτε στη λακούβα, ανακατέψτε με ένα μέρος του αλευριού για να σχηματίσετε μια μαλακή προ-ζύμη και καλύψτε και αφήστε το να αυξηθεί για περίπου 15 λεπτά.
Προσθέστε το λάδι και ζυμώστε με τον γάντζο του μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά, έως ότου η ζύμη κολλήσει στον γάντζο. Καλύψτε και αφήστε το να ανέβει για 10 λεπτά. Ζυμώστε ξανά τη ζύμη και, στη συνέχεια, διαμορφώστε την σε ρολό μήκους περίπου 50 cm , κυλήστε από το χοντρό άκρο στον λεπτό σε σχήμα σαλιγκάρι και αλευρώστε το.
Τοποθετήστε σε λαδωμένο ταψί που έχετε αλευρώσει. Αφήστε να ξεκουραστεί, ακάλυπτο, σε ζεστό μέρος για 20-25 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 °. Βάλτε το ζυμάρι στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μετά από 10 λεπτά μεταβείτε στους 180 ° και ψήστε το ψωμί για άλλα 40 λεπτά.
Αν φτιάξετε το Ελβετικό παραδοσιακό ψωμί με μέλι, στείλτε μου τις εντυπώσεις και τις φωτογραφίες σας στο instagram με hashtag #sintagesmagirikisgr ή στο Facebook.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases