Low Carb bread: ψωμί με χαμηλούς υδατάνθρακες

Low Carb bread: ψωμί με χαμηλούς υδατάνθρακες

by Peggy
1.325 Προβολές

Low Carb bread: ψωμί με χαμηλούς υδατάνθρακες


Εάν ακολουθείτε δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή ψωμιού με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες αλλά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Είναι φτιαγμένο με αλεύρι αμυγδάλου, αβγά και λάδι και περιέχει περίπου το ένα τρίτο των υδατανθράκων κανονικού ψωμιού. Είναι υγρό και πυκνό και λειτουργεί τέλεια ως τοστ πρωινού ή για την προετοιμασία σάντουιτς για μεσημεριανό γεύμα.

Συστατικά
για 12 μερίδες

  • 6 κρόκους αβγών
  • 6 ασπράδια αβγών
  • 2 αβγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου (200 g)
  • ⅓ φλιτζάνι λάδι (80 g)
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο)

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C.

Χωρίστε προσεκτικά 6 αβγά, τοποθετώντας τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ και τα ασπράδια σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.


Τοποθετήστε τα 2 ολόκληρα αβγά στο μεγάλο μπολ με τους κρόκους και προσθέστε το λάδι. 4. Χτυπήστε καλά με ένα πιρούνι.

Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι στο μείγμα κρόκου αβγού. Ανακατέψτε το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί καλά και αφήστε το στην άκρη.

Προσθέστε την κρέμα ταρτάρ στο ασπράδι του αβγού και χτυπήστε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μαρέγκα.

Χρησιμοποιήστε μια μαρίζ για να μεταφέρετε ⅓ του κτυπημένου ασπράδιού στο μείγμα αμυγδάλου και ενσωματώστε απαλά..
Προσθέστε το επόμενο ⅓ των ασπραδιών στο άλλο μείγμα με και ανακατέψτε απαλά.
Προσθέστε απαλά τα εναπομείναντα ασπράδια και ανακατέψτε μέχρις ότου το μείγμα να είναι λείο .

Βάλτε λαδόκολλα στον πάτο μιας φόρμας για ψωμί αλλά μην την λαδώσετε και ψήστε για 40 λεπτά, μέχρις ότου η κορυφή να πάρει και να σχηματίσει μια χρυσή κρούστα.
Αφήστε το ψωμί με χαμηλούς υδατάνθρακες να κρυώσει για 10 λεπτά.

Με ένα μαχαίρι περάστε από τις άκρες για να σας βοηθήσει να το ξεφορμάρετε.

Αφήστε το ψωμί να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα πριν το κόψετε.

Αν φτιάξετε το ψωμί με χαμηλούς υδατάνθρακες στείλτε μου τις εντυπώσεις και τις φωτογραφίες σας κάνοντας tag στο instagram  ή στο Facebook.


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα