Εύκολα κρουασάν βουτύρου
Αυτή τη φορά το κλασσικό πρωινό της Κυριακής θα μυρίζει φρέσκα κρουασάν βουτύρου.
Απολαύστε τα εκλεκτά κρουασάν βουτύρου ενώ είναι ακόμα ζεστά με βούτυρο ή μαρμελάδα.
Συστατικά
- 370 γρ αλεύρι
- 40 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κύβο Φρέσκια μαγιά
- 250 ml Γάλα (χλιαρό)
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1 κρόκος αβγού, για το άλειμμα
Εκτέλεση
Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέστε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε τη μαγιά θρυμματισμένη , το ζεστό γάλα και το αλάτι και δουλέψτε στη κουζινομηχανή με το γάντζο μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Αφήστε σκεπασμένη τη ζύμη να διπλασιαστεί για μισή ώρα.
Χωρίστε τη ζύμη σε 10 μπάλες, ανοίξτε την κάθε μπάλα σε ένα στρόγγυλο φύλλο και κόψτε σε τρίγωνα , μετατρέψτε τα σε κρουασάν.
Τοποθετήστε τα κρουασάν σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και καλύψτε με μια πετσέτα αφήστε το να διπλασιαστεί σε ένα ζεστό μέρος.
Αλείψτε τα κρουασάν με χτυπημένο κρόκο αβγού και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς (πάνω / κάτω θερμότητα) για 15 έως 20 λεπτά.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases