Λάγκος - Η Ουγγρική πίτσα

Λάγκος – Η Ουγγρική πίτσα

by Peggy
594 Προβολές

Το Langos είναι ουγγρικό τηγανητό ψωμί, που μερικές φορές ονομάζεται ουγγρική πίτσα. Πρόκειται για ένα αγαπημένο φαγητό “του δρόμου” που έχει ζύμη μαγιάς φτιαγμένη με αλεύρι.

Αυτό το σνακ έγινε μέρος της κουζίνας της χώρας πριν από αιώνες όταν εισήχθη από τους Τούρκους κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Σήμερα είναι ένα δημοφιλές ορεκτικό ή σνακ που απλώς συνοδεύεται με σάλτσα από σκόρδο .

Λάγκος - Η Ουγγρική πίτσα

Λάγκος – Η Ουγγρική πίτσα

Το Langos είναι ουγγρικό τηγανητό ψωμί, που μερικές φορές ονομάζεται ουγγρική πίτσα. Πρόκειται για ένα αγαπημένο φαγητό “του δρόμου” που έχει ζύμη μαγιάς φτιαγμένη με αλεύρι.

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Σνακ
Κουζίνα Ουγγαρία

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 400 γρ Αλεύρι
  • 5 κσ γάλα χλιαρό
  • ½ κ.γ αλάτι
  • 15 γρ μαγιά ξηρή
  • 250 ml γάλα
  • ½ λίτρο λάδι για το τηγάνισμα

Για την κρέμα

  • 200 γρ.  crème fraîche
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γραμμάρια κασέρι γκούντα τριμμένο
Ψώνισε με ένα κλικ, ότι υλικά χρειάζεσαι για να εκτελέσεις αυτή τη συνταγή και παρέλαβε τα στον χώρο σου δωρεάν, από τα ΑΒ Βασιλόπουλος!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάντε μια λακούβα στη μέση. Διαλύστε τη μαγιά σε 5 κουταλιές χλιαρό γάλα και ρίξτε μέσα στη λακούβα. 
  • Ανακατέψτε με λίγο αλεύρι για να φτιάξετε μια προ-ζύμη. Καλύψτε και αφήστε το να ανέβει σε ένα ζεστό μέρος για 15 λεπτά.
  • τη συνέχεια προσθέστε αλάτι και προσθέστε σταδιακά λίγο τα από 250 ml χλιαρό γάλα ενώ ζυμώνετε. 
  • Ζυμώστε μέχρι να πάρετε μια σταθερή ζύμη προσθέτωντας το γάλα πάντα σταδιακά. Πασπαλίστε τη ζύμη με λίγο αλεύρι, καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά.
  • Χωρίστε τη ζύμη σε 6 κομμάτια, διαμορφώστε τις σε μπάλες και τραβήξτε τις σε λεπτές πίτες με το χέρι, με την άκρη τους ελαφρώς παχύτερη από τη μέση.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα λάγκος για περίπου 2-3 ​​λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Βάζουμε την crème fraîche σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και βάζουμε με λίγο αλάτι. Για το λάδι σκόρδου, ξεφλουδίστε το σκόρδο, πιέστε το σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε λίγο λάδι. Τρίψτε το τυρί γκούντα στον τρίφτη.
  • Με το που βγάλετε τα λάγκος (τρώγονται ζεστά) από το λάδι απλώστε με ένα πινέλο λάδι σκόρδου έπειτα αλείψτε crème fraîche και βάλτε το τριμμένο κασέρι από πάνω.
Keyword Λάγκος, Λάγκος συνταγή, Ουγγρική πίτσα
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr

Δοκίμασε: Μπουκίτσες δημητριακών με φυστικοβούτυρο

Σπιτικά μαλακά πρέτζελ


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε επεκτάσεις για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Για να συνεχίσετε απενεργοποιήστε αυτές τις επεκτάσεις και ανανεώστε τη σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο μας βοηθάτε να συνεχίσουμε! Ευχαριστούμε!