Συνταγή για πιτάκια βρώμης
Αυτά πιτάκια βρώμης είναι πολύ εύκολο να φτιαχτούν και μπορείτε να τα απολαύσετε ως σνακ, ή σαν εναλλακτική του ψωμιού με πιάτα όπως κρέας ή λαχανικά, ή απλά με λίγο μέλι ή φιστικοβούτυρο για πρωινό. Είναι κατάλληλα για αθλητική διατροφή ή και για όσους προσέχουν απλά την διατροφή τους.
Υλικά για πιτάκια βρώμης, έτοιμα σε 30 λεπτά
- 85 γρ. μαργαρίνη
- 110 γρ. απλό αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 225 γρ. βρώμη
- κρύο νερό, για να δέσει τη ζύμη
Πως κάνουμε τα πιτάκια βρώμης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C . Βάλτε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ τρίψτε τη μαργαρίνη στο αλεύρι μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού. Προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και μετά τη βρώμη. Προσθέστε λίγο κρύο νερό τόσο ώστε να έχετε μια ζύμη που να μην κολλάει.
Τοποθετήστε τη ζύμη βρώμης σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και απλώστε σε πάχος μισού εκατοστού. Με ένα κουπάτ ή ένα ποτήρι κόβουμε σε στρογγυλά πιτάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε για 15 έως 20 λεπτά έως ότου σφίξει.
Αν αποφεύγετε τη γλουτένη αλλάξτε τα συστατικά με προϊόντα χωρίς γλουτένη.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases