Ινδικό Κοτόπουλο με σάλτσα Tikka Masala
Εάν αναρωτιέστε πώς μαγειρεύεται το Chicken Tikka Masala με τον παραδοσιακό τρόπο, θα το ανακαλύψετε στις επόμενες σειρές..
Οι Ινδοί μάγειρες μαρινάρουν το κρέας με μπαχαρικά για ώρες, το ψήνουν σε πήλινο φούρνο και τέλος το σιγοβράζουν με την πλούσια σάλτσα με βάση την ντομάτα. Ως γνωστόν οι Ινδοί χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους πολλά μπαχαρικά όπως θα δούμε και σε αυτή τη συνταγή. Το Ινδικό Κοτόπουλο με σάλτσα Tikka Masala είναι η πρώτη επιλογή όλων στα ινδικά εστιατόρια.
Υλικά που θα χρειαστούμε για Ινδικό Κοτόπουλο με σάλτσα Tikka Masalaε
- ένα κομματάκι 4 εκατοστών φρέσκο τζίντζερ
- 10 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
- 450 γραμμάρια φιλέτα μπούτια κοτόπουλου
- 80 γραμμάρια ελληνικό γιαούρτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού λάδι canola
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόκκινου τσίλι Κασμίρ (θα βρείτε στις ινδικές αγορές ή στο διαδίκτυο, όπως πχ στο amazon* ή χρησιμοποιήστε 3|4 κγ πάπρικα και 1|4 κγ καγιέν)
- 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 180 ml νερό
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα Τριγωνέλλας
- ρύζι μπασμάτι (για σερβίρισμα)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι canola
Πως κάνουμε Ινδικό Κοτόπουλο με σάλτσα Τίκα Μασάλα
Ξύνουμε το τζίντζερ με ένα κουτάλι για να αφαιρέσουμε τη φλούδα του και το προσθέτουμε μαζί με τα σκόρδα σε ένα γουδί και τα λιώνουμε. Θα χρειαστούμε 1 1|2 κγ από αυτό το μείγμα σε αυτό το σημείο και άλλο λίγο για τη σάλτσα μας, το υπόλοιπο που ίσως περισσέψει μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη ως και μια εβδομάδα, τυλιγμένο. Αν μαγειρεύετε συχνά ινδικά φαγητά, μπορείτε να προμηθευτείτε πάστα σκόρδο-τζίντζερ από μαγαζιά με ινδικά προϊόντα ή από το διαδίκτυο.
Κόβουμε τα φιλέτα σε κομμάτια πάχους 2 εκατοστών.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου μαζί με το σκόρδο-τζίντερ, το γιαούρτι, κόλιανδρο, αλάτι, κουρκουμά, λάδι και τσίλι Κασμίρ σκόνη. Η σκόνη τσίλι Κασμίρ δίνει στο πιάτο ένα αρκετά κόκκινο χρώμα και ήπια, καπνιστή γλυκιά γεύση, αλλά μπορείτε να αντικαταστήσετε την πάπρικα και λίγο καγιέν αν δεν το έχετε.
Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία προσθέτουμε το κοτόπουλο , μεγειρεύουμε και περιστρέφουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί ελαφρά, για 5 μόνο λεπτά, δεν θέλουμε να μαγειρευτεί τελείως διότι θα το σιγοβράσουμε στη συνέχεια.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο μπόλ.
Μειώνουμε τη θερμοκρασία στην ίδια κατσαρόλα χωρίς να την καθαρίσουμε από σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτουμε το λάδι, 1 κσ μείγμα σκόρδου τζίντζερ και ανακατεύουμε για 15 δεύτερα, ύστερα προσθέτουμε το κόλιανδρο, το κύμινο και την κονσέρβα ντομάτας, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και μεταφέρουμε στο μπλένερ μαζί με τη κρέμα γάλακτοςκαι ανακατεύουμε, προσθέτουμε το νερό και συνχεζίζουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα
Βάζουμε ξανά το μείγμα στη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτεί.
Βγάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα αποξηραμένα φύλλα Τριγωνέλλας και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά. Σερβίρουμε το Ινδικό Κοτόπουλο με σάλτσα Tikka Masala με ρύζι μπασμάτι ή ινδικές παραδοσιακές πίτες.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases