Τραγανές κοτομπουκιές στον φούρνο με κουρκούτι μούρλια
Αυτές οι τραγανές ψητές κοτομπουκιές στον φούρνο είναι πραγματικά τόσο μα τόσο νόστιμες!
Το μυστικό για ένα τραγανές ψημένες κοτομπουκιές στο φούρνο είναι να ψήσετε πρώτα τη τριμμένη φρυγανιά στο φούρνο.
Λατρεύω τα τηγανητά αλλά προσπαθώ να τα αποφύγω, έχουμε και μια γραμμή να διατηρήσουμε, που λέτε! Τηγανίζω πλέον μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και ψάχνω πάντα εναλλακτικές ώστε να αποφύγω τα πολλά λάδια.
Ολόχρυσες πεντανόστιμες κοτομπουκιές
Ψήνουμε τη φρυγανιά στο φούρνο για λίγα μόνο λεπτά και αυτό είναι το κόλπο για πραγματικά τραγανό ψημένο κοτόπουλο στο φούρνο.
Κουρκούτι για τις κοτομπουκιές
Η συνήθης διαδικασία που όλοι ξέρουμε είναι : περνάμε από το αλεύρι, μετά το αυγό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά. Αλλά σε αυτή τη συνταγή θα ανακατέψω το αβγό με αλεύρι, μουστάρδα, μαγιονέζα και λάδι. Γίνεται μια παχιά ζύμη στην οποία βυθίζω τα κομμάτια κοτόπουλου πριν τα περάσω από τη φρυγανιά.
Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να μεταφέρετε το κοτόπουλο από το κουρκούτι στη φρυγανιά.
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
Τραγανές κοτομπουκιές στον φούρνο με κουρκούτι μούρλια
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για την φρυγανιά
- 250 γραμμάρια φρυγανιά Πάνκο
- 1 κγ ελαιόλαδο
Για το κουρκούτι
- 1 αβγό
- 1 κ.σ μαγιονέζα
- 1 ½ κ.σ μουστάρδα ντιζόν
- 2 κ.σ αλεύρι
- ½ κ.γ αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- 1 κσ Ελαιόλαδο
Για το κοτόπουλο
- 500 γραμμάρια κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο λάδι και απλώνουμε την φρυγανιά.
- Ψήνουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Βάζουμε τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλο από το κουρκούτι και έπειτα από την φρυγανιά, καλύπτουμε από όλες τις πλευρές και πατάμε ελαφρά.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. 20 λεπτά αν οι κοτομπουκιές είναι μεγάλες.
- Σερβίρουμε αμέσως με την σως που σας έχω παρακάτω.
Το Πάνκο είναι ιαπωνική τριμμένη φρυγανιά που είναι πιο χοντροκομμένη από την τυπική φρυγανιά. Θα την βρείτε εδώ online .
Αξίζει τον κόπο να το χρησιμοποιήσετε γιατί κάνει τις κοτομπουκιές γίνονται πιο τραγανές.
Σως μουστάρδας με μέλι (στην εικόνα): Ανακατέψτε μαζί 1/3 φλιτζανιού μαγιονέζα, 2 κουταλιές μουστάρδα dijon, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 – 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Προετοιμάστε τις κοτομπουκιές και μαγειρέψτε τις εως και 2 ημέρες μετά.
Βουτήξτε το κοτόπουλο στο κουρκούτι και αφήστε το εώς και 2 ημέρες στο ψυγείο. Πριν το ψήσετε περάστε το από την τριμμένη φρυγανιά.
Δοκιμάστε ακόμα:
Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα και σπανάκι από Τοσκάνη
Οι Βέλγοι κάνουν τις καλύτερες τηγανητές πατάτες και αυτή είναι η συνταγή τους
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases