Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα και σπανάκι από Τοσκάνη

by Peggy
905 Προβολές

Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα και σπανάκι από Τοσκάνη

Φανταστείτε τον εαυτό σας στην ακτή της Τοσκάνης στην Ιταλία. Γλυκό αεράκι και θέα τη Θάλασσα της Τοσκάνης.

Λοιπόν, είμαστε εδώ για να σας φέρουμε την Τοσκάνη στο πιάτο σας.

Μια εύκολη συνταγή για κοτόπουλο από την Τοσκάνη. Φορτωμένο με φρέσκα λαχανικά, μπαχαρικά και πλούσιο με παρμεζάνα, amor.

Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα και σπανάκι από Τοσκάνη

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα και σπανάκι από Τοσκάνη

Μια εύκολη συνταγή για κοτόπουλο από την Τοσκάνη. Φορτωμένο με φρέσκα λαχανικά, μπαχαρικά και πλούσιο με παρμεζάνα, amor.

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Κυρίως γεύμα
Κουζίνα Ιταλική
Χρόνος εκτέλεσης 20 mins
Χρόνος ψησίματος 35 mins
Συνολικός χρόνος 55 mins
Ποσότητα: 4 μερίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

Για τη σάλτσα

  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 τομάτα σε κύβους
  • 80 γραμμάρια σπανάκι
  • 480 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κγ αλάτι
  • 1 κγ πιπέρι
  • 55 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κσ μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο

Για το κοτόπουλο

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 2 κγ αλάτι
  • 1 κγ πιπέρι
  • 4 κσ ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 400 γραμμάρια πένες ή ότι άλλο θέλετε βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

Για το κοτόπουλο

  • Βάζουμε τα κοτόπουλα σε ένα μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά .
  • Προσθέτουμε τα κοτόπουλα με την πέτσα προς τα κάτω και τηγανίζουμε μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα τους, περίπου για 13 περίπου λεπτά.
  • Τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα, για άλλα 15 λεπτά. μέχρι να ψηθούν καλά τα μπούτια. ¨Έπειτα αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε.
  • Προσθέτουμε τη τομάτα και το σπανάκι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει.
  • Προσθέτουμε τη παρμεζάνα και τον μαϊντανό και βράζουμε μέχρι να παχτώσει η σάλτσα μας.
  • Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλο στο τηγάνι και τα περιχύνουμε με ένα κουτάλι από τη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε αμέσως.


Keyword Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα και σπανάκι από Τοσκάνη, Κοτόπουλο με σπανάκι, Συνταγές για κοτόπουλο
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr

Δοκίμασε:

Μπούτια κοτόπουλο με σάλτσα, Ιταλική συνταγή

Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο

Τέλεια μαγειρεμένο ρύζι όπως στο εστιατόριο


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα