Πώς να επιλέξετε το τέλειο αβοκάντο

Πώς να επιλέξετε το τέλειο αβοκάντο

Πώς να επιλέξετε το τέλειο αβοκάντο

Αν αναρωτιέστε πως να επιλέξετε το καλύτερο αβοκάντο τότε είστε στο σωστό μέρος για να μάθετε να διαλέγετε τα καλά αβοκάντο και να αποφύγετε τα χαλασμένα.

Μια μέρα λοιπόν,  αποφάσισα να βάλω το αβοκάντο στην διατροφή μου, πήγα στο μανάβικο, προμηθεύτηκα 4-5 αβοκάντο και πήγα στο σπίτι περιχαρής για να φτιάξω μόνη μου για πρώτη φορά το γνωστό ντιπ γκουακαμόλε με την θεϊκή γεύση. Η απογοήτευση ήρθε μόλις ανακάλυψα, αφού έκοψα τα 2 πρώτα, οτι το εσωτρικό τους ήταν χαλασμένο.

Και αναρωτιόμουν λοιπόν εάν υπάρχει τρόπος να μάθουμε τον τρόπο διαλογής των φρέσκων αβοκάντο ώστε να μην χρειάζεται να πετάμε τα χρήματα μας άσκοπα μέχρι να βρούμε το τυχερό αβοκάντο με την τιμή τους στα σχεδόν 2 ευρώ το καθένα, δεν είναι και λίγα για την εποχή που ζούμε οπότε έψαξα για διάφορα τιπς για το πως να αναγνωρίσω το καλό  από το χαλασμένο αβοκάντο .

Πώς μπορώ να επιλέξω το τέλειο αβοκάντο στο μανάβικο;

Εάν το φεγγάρι βρίσκεται στον Ταύρο και τα αστέρια ευθυγραμμιστούν, μπορεί να βρείτε μια χούφτα τέλεια ώριμα αβοκάντο την ίδια μέρα που τα χρειάζεστε. Αμήν!

Εάν κοιτάξετε τα αβοκάντο , το χρώμα του δέρματος θα πρέπει είναι σκούρο πράσινο και όχι μαύρο.

Θα καταλάβουμε ότι το αβοκάντο είναι χαλασμένο εάν στο ελαφρύ πάτημα με το χέρι μας νιώσουμε ότι το αβοκάντο είναι πολύ μαλακό   (αλλά προσπαθήστε να μην πιέσετε πολύ σκληρά για να αποφύγετε το μώλωπες του προϊόντος). Ο μοναδικός τρόπος για να καταλάβουμε ότι το αβοκάντο είναι πραγματικά προς κατανάλωση, είναι εάν αφαιρέσουμε το μικρό κοτσανάκι που έχει στο πάνω μέρος με τον αντίχειρά μας, αφού το αφαιρέσουμε θα πρέπει το χρώμα κάτω  από το κοτσανάκι να είναι πράσινο, λαχανί. Εαν είναι μαύρο θα πει οτι δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση, εάν πάλι δεν είναι δυνατή η αφαίρεση του κοτσανιού από το αβοκάντο τότε καταλαβαίνουμε πως δεν είναι ακόμα ώριμο, μπορούμε να το αγοράσουμε και να το φάμε όταν ωριμάσει.

Η επιλογή του τέλειου αβοκάντο είναι ένα μάθημα σε δύο πράγματα: υπομονή και προσοχή. Αυτό πρέπει να γνωρίζετε.

Επειδή δεν βασίζομαι πλέον να αγοράσω αβοκάντο στην τύχη, προτιμώ να αγοράσω πράσινα άγουρα αβοκάντο και να περιμένω μέχρι να ωριμάσουν, για μερικές μέρες σε θερμοκρασία δωματίου, στον πάγκο της κουζίνας μου.

Πώς μπορώ να ωριμάσω γρήγορα ένα αβοκάντο;

Εξαρτάται από το τι εννοείτε με το “γρήγορο”.

Μπορείτε να πείσετε την κανονική ωρίμανση τοποθετώντας τα αβοκάντο σε μια χάρτινη σακούλα, προσθέτοντας ακόμη και ένα ώριμο μήλο ή μπανάνα για να επιταχύνετε τα πράγματα.



Σύμφωνα με ισχυρισμούς, μπορείτε να ψήσετε ένα αβοκάντο. Τυλίξτε τα μισά αβοκάντο σας σε πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά ή ψήστε (μη τυλιγμένο!) κομμένα μισά αβοκάντο για 10 ή 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Μπορώ να βάλω στο ψυγείο τα αβοκάντο;

Ναι! Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για έχουμε πάντα ώριμα αβοκάντο. Προσέξτε τα όμως γιατί και εκεί μπορούν να χαλάσουν.

Μπορώ να παγώσω τα αβοκάντο;

Όχι.

Μπορώ να φάω καφέ αβοκάντο;

Μερικές φορές, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε τα μέρη που έχουν οξειδωθεί και να καταναλωθεί άφοβα- αρκεί η υπόλοιπη σάρκα να μην είναι πολύ υγρή.  Η γεύση όμως θα έχει υποστεί αλλοιώσεις.

Εάν το  avocando σας είναι τόσο άχρωμο αλλά φρέσκο οι επιλογές σας περιορίζονται σημαντικά – αλλά όχι εντελώς. Σκεφτείτε όλους τους τρόπους με τους οποίους το χρώμα δεν έχει σημασία:  Σάλτσα αβοκάντο, Smoothie αβοκάντο  και ένα σωρό άλλες συνταγές.

Καλή επιτυχία στην διαλογή των αβοκάντο σας. Ελπίζω να σας βοήθησα.

Μοιράσου το!
Article Categories:
Uncategorized

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..