Ινδικό butter chicken (κοτόπουλο με σάλτσα μπαχαρικών)

Ινδικό butter chicken (κοτόπουλο με σάλτσα μπαχαρικών)

Ινδικό butter chicken (κοτόπουλο με σάλτσα μπαχαρικών)

Το butter chicken ίσως είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ινδικά πιάτα, όχι άδικα, εφόσον είναι το πιο ζουμερό και γευστικό κοτόπουλο που θα έχετε φάει.

Υλικά που θα χρειαστούμε για Ινδικό butter chicken (κοτόπουλο με σάλτσα μπαχαρικών)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πάπρικας
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κγ αλάτι
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι (150 g)
  • 2 κομμάτια τζίντζερ, το καθένα σε μέγεθος αντίχειρα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλιά της σούπας Garam Masala (πατήστε για να δείτε τη συνταγή για το μπαχαρικό)
  • 500 g στήθος κοτόπουλου
  • 500 g πουμαρό
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι

Μπορείτε να αγοράσετε το μπαχαρικό garam masala Online παρακάτω.

Πως κάνουμε το Ινδικό butter chicken (κοτόπουλο με σάλτσα μπαχαρικών)



Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια μικρά κομμάτια.

Φτιάξτε την μαρινάδα με 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πάπρικας, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κούπα γιαούρτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη Garam Masala, 1 κομμάτι τζίντζερ και 1 σκελίδα σκόρδο.

Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλο στη μαρινάδα. Αφήστε το για τουλάχιστον μία ώρα.

Είναι καλύτερα να μαρινάρετε το κοτόπουλο την προηγούμενη ημέρα και να το βάλετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα, έτσι θα γίνει πιο νόστιμο και ζουμερό.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C πάνω / κάτω θερμότητα και στη συνέχεια βάλτε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήστε το για 25 λεπτά.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέστε το πουμαρό, την κανέλα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι καγιέν, 1 κομμάτι τζίντζερ σε μικρά κομμάτια και 1 σκόρδο σε κομμάτια. Αφήστε όλα να σιγοβράσουν για 20 λεπτά με κλειστό το καπάκι σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατέψτε περιστασιακά.

Τώρα προσθέστε τα υπόλοιπα. 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, το μέλι και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράστε για άλλα 3 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τον φούρνο και προσθέστε το στη σάλτσα, ανακατέψτε λίγο και αφήστε να σιγοβράσει για 2 λεπτά.

Σερβίρετε το Ινδικό butter chicken (κοτόπουλο με σάλτσα μπαχαρικών) μαζί με ρύζι και ινδικό ψωμί naan.

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..