Σάλτσα Αβοκάντο (Μπόμπα-σος)

Σάλτσα Αβοκάντο (Μπόμπα-σως)

by Peggy
933 Προβολές

Σάλτσα Αβοκάντο (Μπόμπα-σως)

Αυτό το ντιπ αβοκάντο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με τα πάντα. Είναι μια εύκολη συνταγή που πρέπει να έχει ο καθένας. Χρησιμοποιούμε απλά υλικά από τη αγαπημένη μας γκουακαμόλε και τα μετατρέπουμε σε σος!


Καταναλώστε την σάλτσα αβοκάντο ως ντιπ για τορτίγια τσιπς , αβγά ή και κοτόπουλο, για μια κρεμώδη σάλτσα για σαλάτες. Συνοδέψτε ομελέτες και κρέατα.

 

Υλικά που θα χρειαστούμε για Σάλτσα Αβοκάντο (Μπόμπα-σως)


  • 1 αβοκάντο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • μισή πιπεριά τσίλι χαλαπένιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • μισό ματσάκι κόλιανδρο, καλά πλυμένο
  • χυμό από μισό φρέσκο λάιμ
  • 1 πρέζα αλάτι

Πως κάνουμε τη Σάλτσα Αβοκάντο (Μπόμπα-σως)





Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια και πετάμε το κοτσάνι αν δεν σας αρέσει το πολύ καυτερό καθαρίστε και τα άσπρα σπόρια από μέσα μιας και αυτά είναι που κάνουν τη πιπεριά πιο καυτερή. προσοχή!!! την πιπεριά αυτή την πιάνουμε μόνο με γάντια και δεν ακουμπάμε ποτέ το πρόσωπο μας.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας στο μπλέντερ και χτυπάμε για 3 λεπτά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και λάιμ ανάλογα με το γούστο μας.

Αν την σάλτσα την χρειαζόμαστε για ντρέσινγκ σε σαλάτα προσθέτουμε λίγο νερό και χτυπάμε για ακόμη 2 λεπτά.

Σερβίρουμε σε μπολάκια ή στη σαλάτα μας ανάλογα πως θα θέλουμε να συνδυάσουμε τη Σάλτσα Αβοκάντο (Μπόμπα-σως)

Μπορούμε να κρατήσουμε στο ψυγείο εώς και 4 μέρες αν και μέρα με τη μέρα θα αλλοιώνεται η τέλεια γεύση της σάλτσας avocado.

Για να μην μαυρίσει η σάλτσα αβοκάντο στο ψυγείο, καλύψτε τη με μεμβράνη η οποία θα πρέπει να ακουμπάει τη σάλτσα ώστε να μην παίρνει αέρα.

Γράψτε μου στα σχόλια αν σας άρεσε η Σάλτσα Αβοκάντο (Μπόμπα-σως) !

Δείτε εδώ πως να επιλέξετε το τέλειο αβοκάντο.

 


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα