Κοτόπουλο κοκκινιστό
Κοτόπουλο κοκκινιστό, με ολόκληρο κοτόπουλο ή φιλέτα, αυτό το πιάτο με τα μοναδικά αρώματα, θα γίνει από τα αγαπημένα σας!
Υλικά συνταγής
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο
- 4 με 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτάλι της σούπας θυμάρι ξηρό
- 1 κσ της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κ σ κόφτη ζάχαρη
- 50gr κόκκινο κρασί
- 400 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
- 1 κύβο κότας
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλας
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μπαχάρι
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, λιώνουμε το σκόρδο, κόβουμε σε λεπτές φέτες τα καρότα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας και τον αφήνουμε λίγο να κάψει ώστε να βγάλει ωραία αρώματα στη σάλτσα μας.
Έπειτα σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, τον κύβο κοτόπουλο, τα 3 φύλλα δάφνης, την κανέλα και το μπαχάρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και σιγοβράζουμε.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με 2 κσ ελαιόλαδο και μόλις κάψει λίγο το λάδι, βάζουμε μέσα το ήδη αλατοπιπερωμένο κοτόπουλο με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω. Σοτάρουμε για 6 λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κοτόπουλο, δεν θέλουμε να ψηθεί στο τηγάνι. Έπειτα μεταφέρουμε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 70 με 80 λεπτά.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, πατάτες τηγανιτές ή και ρύζι.
Η συνταγή γίνεται πολύ ωραία και με φιλέτο στήθος κοτόπουλου!
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases