Κορτεζίνες στον φούρνο ή στο γκριλ
Αμερικάνικη συνταγή για κορτεζίνες στο γκριλ ή στον φούρνο
Spareribs, τρυφερά κομμάτια κρέατος με κατάλληλο ποσοστό λίπους μαριναρισμένα και ψημένα στο φούρνο ή στο γκριλ.
Υλικά
- 2 1/2 κιλά κορτεζίνες
Για τη μαρινάδα
- μισό φλιτζάνι μέλι
- 1 φλιτζάνι κέτσαπ ντομάτας
- μισό φλιτζάνι χυμό μήλου ή χυμό πορτοκάλι φρέσκο
- 2 κσ καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- μισό κγ κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 2 κγ κοφτές μαύρο πιπέρι
- 1 πρἐζα αλάτι
- 5 κσ κόκκινο κρασί ή ξύδι
- 5 κσ Γούστερ σος
- 5 κσ σάλτσα σόγιας
- 1 1/2 σκόνη τζίντζερ
- 3 σταγόνες ταμπάσκο, ανάλογα τα γούστα
- 2 κγ μουστάρδα
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Στο μεταξύ πλένουμε τις κορτεζίνες και τις στεγνώνουμε καλά. Συνήθως στην κάτω μεριά βρίσκεται μια λεπτή στρώση πέτσας, την ξύνουμε με ένα μαχαιράκι και την τραβάμε αφού βρούμε την αρχή της.
Χωρίζουμε τις κορτεζίνες σε 3 4 μερίδες και τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο, χωριστά με το μέρος με τα κόκαλα προς τα κάτω. Τα αλείβουμε με την μαρινάδα και τα κλείνουμε με το αλουμινόχαρτο.
Σε περίπτωση που μείνει αρκετή μαρινάδα, μπορούμε να την διατηρήσουμε στην κατάψυξη.
Τοποθετούμε τις κορτεζίνες τυλιγμένες σε ένα ταψί και ψήνουμε 2,5 με 3 ώρες στους 150 βαθμούς, έπειτα ξετυλίγουμε και ψήνουμε χωρίς αλουμινόχαρτο για 10 ακόμα λεπτά ή στο γκριλ μας.
Σερβίρομε με συνοδευτικά της αρεσκείας μας!
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases