Μπριζόλες με κρεμώδες σάλτσα πιπεριού

σάλτσα πιπεριού, μπριζόλες

Μπριζόλες με κρεμώδες σάλτσα πιπεριού


Μια από τις αγαπημένες μου σάλτσες για φιλέτα, κρεμώδες με  κονιάκ ή μπράντι και διάφορους κόκκους πιπεριού!

Αυτή η κρεμώδες σάλτσα με τα πιπεράτα αρώματα σε συνδυασμό με ζουμερή μπριζόλα δημιουργούν μια γεύση σταλμένη από παράδεισο !

Αυτή η σάλτσα με κόκκους πιπεριού ήταν πάντα η πρώτη μου επιλογή σε εστιατόρια, πλέον φτιάχνω το αγαπημένο μου φιλέτο με τη σάλτσα πιπεριού στο σπίτι. Υπάρχουν πολλές σάλτσες για συνοδευτικά κρεάτων που είναι πολύ εύκολες να τις φτιάξεις, ακριβώς όπως η σάλτσα πιπεριού που θα δούμε παρακάτω.

Είναι μια εξαιρετικά γρήγορη συνταγή για σάλτσα πιπεριού για να συνοδέψουμε το φιλέτο μας στο μεσημεριανό ή βραδινό μας γεύμα.

Υλικά που θα χρειαστούμε για φιλέτο με σάλτσα πιπεριού.

  • 300 γραμμάρια μπριζόλες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κσ ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα πιπεριού

  • 85 ml μπράντι ή κονιάκ
  • 185 ml βοδινό ζωμό
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 – 3 κσ πράσινους και μαύρους κόκκους πιπεριού

Εκτέλεση συνταγής

Βγάζουμε τα φιλέτα από το ψυγείο 20 λεπτά πριν αρχίσουμε το μάγειρεμα.

Κομματιάζουμε ελαφρά σε ένα γουδί τους κόκκους πιπεριού.

Ζεσταίνουμε 3 κσ λάδι στο τηγάνι μας σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να καπνίζει,  προσθέτουμε τα φιλέτα  μας αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει για 2 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να πιάσουν ωραία κρούστα, 2 λεπτά για medium rare και 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά για well done, ανάλογα πάντα με το μέγεθος των κρεάτων.

Κράτάμε τα κρέατα με μια τσιμπίδα για να ψηθούν και οι πλάγιες πλευρές.

Μόλις γίνουν τοποθετόυμε τη μιά πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο και κλείνουμε ελαφρά με ένα αλουμινόχαρτο.




Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το μπράντι ή το κονιάκ και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστεί το ακλοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό μας και βράζουμε μέχρι να μειωθεί κατα το ήμισυ, περίπου 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τους κόκκους πιπεριού, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας, δοκιμάζουμε στο εξής  και προσθέτουμε κατά βούληση, αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε τη σάλτσα μας αμέσως πάνω από τα ζεστά φιλέτα μας.

Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή κροκέτες πατάτας.

 

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..