Κατσικάκι με λιαστό κρασί και πετιμέζι

Κατσικάκι με λιαστό κρασί και πετιμέζι

by Peggy
406 Προβολές

Κατσικάκι με λιαστό κρασί και πετιμέζι


Όσο και να προσπαθώ να σας περιγράψω αυτό το φαγητό μέσα από εικόνες και λέξεις δεν θα καταφέρω να του δώσω την αξία που του αξίζει για αυτό και σας ζητώ να το μαγειρέψετε και να το διαπιστώσετε μόνοι σας. Είναι πραγματικά λουκούμι!

Υλικά που θα χρειαστούμε για το κατσικάκι με λιαστό κρασί και πετιμέζι

  • μισό κατσικάκι γάλακτος περίπου 2 κιλά
  • ένα κεφάλι φρέσκου σκόρδου
  • ελαιόλαδο
  • μία κούπα λιαστό κρασί
  • μία κούπα νερό
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης καθαρισμένη και κομμένη στα δύο
  • μερικά κλαδιά μάραθου
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
  • 1,5 κιλό πατάτες φρέσκες με τη φλούδα τους καλά πλυμένες
  • 10 ντοματάκια με το κοτσάνι τους
  • 1/4 της κούπας πετιμέζι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι
  • ρίγανη

Πώς κάνουμε κατσικάκι με λιαστό κρασί και πετιμέζι

Ανοίγουμε με ένα μυτερό μαχαίρι κάποιες εγκοπές στο κρέας μας και τοποθετούμε μερικές σκελίδες σκόρδο.

Πασπαλίζουμε όλες τις πλευρές του κρέατος με χοντρό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι, και ελαιόλαδο και τρίβουμε το κρέας με τα χέρια μας για να πάνε τα μπαχαρικά μας παντού.

Ακουμπάμε την αντικολλητική γάστρα πάνω στο μάτι της κουζίνας μας ( χωρίς λάδι ) και ψήνουμε το κρέας για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές για να θωρακίσουμε τους χυμούς του.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά, τα κλαδιά του μάραθου , το κρεμμύδι, τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους, λίγο λάδι και μισή κούπα νερό.

Τοποθετούμε το κρέας μας με την καλή του πλευρά προς τα κάτω  έτσι ώστε μετά να το αναποδογυρίζουμε όταν θα προσθέσουμε τις πατάτες σκεπάζουμε τη γάστρα,  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

  Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε μέσα τις πατάτες ολόκληρες έτσι ώστε να γίνουν πιο τρυφερές. Μετά από 45 λεπτά ανοίγουμε προσεκτικά το καπάκι της γάστρας για να μην καούμε από τους ατμούς,  βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο αφαιρούμε τα κλαδιά του μάραθου, προσθέτουμε τις πατάτες, το χυμό πορτοκαλιού, την υπόλοιπη μισή κούπα νερό, λίγο λάδι αλάτι και πιπέρι.




Ανακατεύουμε  καλά τις πατάτες και τοποθετούμε πάνω στις πατάτες. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε το κρέας από τα υγρά  που είναι στον πάτο της γάστρας, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

Όταν είναι έτοιμο το κατσικάκι με λιαστό κρασί περιχύνουμε με το πετιμέζι, αν είναι πολύ πυκνό τώρα μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο λιαστό κρασί.

Βγάζουμε το κρέας σε μία πιατέλα  μαζί με τις πατάτες περιχύνουμε το ζουμί που έχει μείνει στη γάστρα το κρέας και τις πατάτες μας και σερβίρουμε το κατσικάκι με λιαστό κρασί και πετιμέζι στο τραπέζι μας.


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα