Συνταγή για Μεξικάνικα μπουρίτος
Φτιάξτε τα αγαπημένα μπουρίτος των μεξικάνων
Συστατικά που θα χρειαστούμε για Μεξικάνικα μπουρίτος
- 200 g ντομάτα τριμμένη
- 125 g καλαμποκι
- 1 πιπεριά, κόκκινη
- 1 πιπεριά , πράσινη
- 2 κρεμμύδια
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια κιμά
- αλατοπίπερο
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- ½ κουταλάκι κύμινο σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 6 τορτίγιες (τορτίγια σίτου)
- 6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 200 g κασέρι, τριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Ψιλοκόψτε τις ντομάτες. Στραγγίστε το καλαμπόκι. Καθαρίστε, πλύνετε, στεγνώστε και κόψτε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια. Ξεφλουδίστε και κόψτε τα κρεμμύδια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τον κιμά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κρέας. Καρυκεύστε καλά με αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν και κύμινο. Προσθέστε τη πάστα ντομάτας, σιγοβράστε για λίγο και στη συνέχεια ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το καλαμπόκι. Αφήστε το μείγμα να βράσει για λίγα λεπτά έως ότου εξατμιστεί σχεδόν όλο το υγρό.
Προσθέστε και λίγη ζάχαρη και δοκιμάστε αν χρειάζεται μπαχαρικά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.
Απλώνουμε κασέρι στις τορτίγιες, τον μείγμα με το κιμά και κλείνουμε τις τορτίγιες σε ρολά. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το κασέρι.
Σερβίρετε αμέσως.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases