Μοσχαρίσια χτένια σπάλας βουτύρου με πατάτες και μυρωδικά

Νόστιμα Μοσχαρίσια χτένια σπάλας με σάλτσα βουτύρου και βότανα

Νόστιμα Μοσχαρίσια χτένια σπάλας με σάλτσα βουτύρου και βότανα

Υλικά για τις Μοσχαρίσιες μπριζόλες βουτύρου με πατάτες και μυρωδικά

  • 4 μοσχαρίσια χτένια σπάλας
  • σκόνη σκόρδου
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • 2 κιλά baby πατάτες
  • 6 κσ βούτυρο
  • 1 κγ ιταλικό μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κγ θυμάρι
  • 1 κγ φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Μαλακώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα μπολ με το σκόρδο και τα ξερά μυρωδικά μας.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας και πασπαλίζουμε σε όλο το κρέας σκόνη σκόρδου.

Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι, ζεστάνουμε το λάδι μας σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε το κρέας μα σ’ για 3 ακριβώς λεπτά από την κάθε πλευρά

Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, το ακουμπάμε σε μια πιατέλα και προσθέτουνε τις πατάτες στο ίδιο τηγάνι αφού τις έχουμε αλατοπιπερώσει καλά, προσθέτουμε σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.  Αφού σοταριστούν κάνουμε τις πατάτες στην άκρη και βάζουμε στο κέντρο το κρέας μας,

Μεταφέρουμε το πιρήμαχο τηγάνι με το φαγητό μας στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.




Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο μοιράζουμε κατευθείαν το μείγμα βουτύρου που έχουμε στο μπολ, στο καυτό φαγητό μας.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

 

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..