Τούρτα σοκολάτα φράουλα
Μια εύκολη, αλλά χρονοβόρα συνταγή, για σοκολατοφραουλένια τούρτα, το σοκολατένιο αποτέλεσμα όμως θα σας ανταμείψει και θα σας κολάσει!
Είναι πολύ λαχταριστή και θα την λατρέψουν όλοι! Ποιός μπορεί να αντισταθεί άλλωστε στον εκρηκτικό συνδυασμό, σοκολάτα – φράουλα;
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την τούρτα σοκολάτα φράουλα
Για την βάση :
- 250 γραμμάρια μπισκότα
- 80 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
Για την μούς
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος με γεύση πραλίνα
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
- 100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτα φράουλα
- 250 ml γάλα
- 650 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
Για το γλάσο
- 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, 35% λιπαρά
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 κσ μέλι
- 1 κσ βούτυρο
Διακόσμηση
7-8 φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες
Εκτέλεση συνταγής
Για την βάση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα ορέο στο μούλτι, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο.
Απλώνουμε το μείγμα με τα μπισκότα σε ένα τσέρκι και πατάμε με ένα κουτάλι για να έχουμε μια λεία βάση. Βάζουμε στην κατάψυξη.
Για την μους
Κόβουμε τις κουβερτούρες σε κομμάτια και τις ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ μαζί με τις σταγόνες σοκολάτα φράουλα.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τις σοκολάτες και ανακατεύουμε για να λιώσουν.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος για να γίνει ελαφριά σαντιγί , με μια μαρίζ ενσωματώνουμε σιγά σιγά με απαλές κινήσεις από την σαντιγί στο μπολ με τις σοκολάτες και φτιάχνουμε μια βελούδινη μους.
Βγάζουμε την βάση μας από την κατάψυξη και στρώνουμε την μους ομοιόμορφα με την βοήθεια μιας μαρίζ.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες.
Για το γλασο σοκολάτας, 8 ώρες μετά
Κόβουμε την σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια και την ρίχνουμε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι φέρνουμε τη κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα να λιώσει. Προσθέτουμε το μέλι και 1 κουταλιά βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει, περίπου στους 32 βαθμούς.
Γλασάρισμα και διακόσμιση
Βγάζουμε την τούρτα από την κατάψυξη, ζεσταίνουμε το τσέρκι με ένα φλόγιστρο γύρω γύρω, αν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιστολάκι μαλλιών. Βγάζουμε προσεκτικά την τούρτα από το τσέρκι.
Τοποθετούμε την τούρτα σε ένα ψηλό σκεύος και ρίχνουμε από πάνω το γλάσο.
Αφήνουμε να σταθεί και να πέσει η σοκολάτα παντού και μεταφέρουμε την τούρτα μας προσεκτικά πάντα σε μια τουρτιέρα ή κάποια βάση.
Κόβουμε φράουλες στη μέση και τις κολλάμε περιμετρικά της τούρτας ή από πάνω.
Τοποθετούμε την Τούρτα σοκολάτα φράουλα στο ψυγείο να ξεπαγώσει και έπειτα θα είναι έτοιμη για να τη σερβίρουμε!
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases