Ζουμερό σπιτικό burger

Ζουμερό σπιτικό burger

by Peggy
649 Προβολές

Φτιάξτε υπέροχο σπιτικό, ζουμερό burger σε 30 λεπτά!

Υλικά για σπιτικό burger

  • 225g – 250g μοσχαρίσιο κιμά, 15% λίπος
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 στρόγγυλο ψωμάκι για burger, κομμένο στη μέση
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 αγγούρι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​άνηθο
  • 2 φέτες καπνιστό μπέικον, τηγανισμένο
  • 2 φέτες τσένταρ
  • 2 φύλλα μαρούλι
  • 1 φέτα ντομάτα

Πως κάνουμε σπιτικό burger

Βάλτε το κιμά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε με τα χέρια σας έως ότου το μείγμα είναι μαλακό και το αλάτι ενσωματωθεί καλά. Καλύψτε και αφήστε το να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 25 λεπτά.

Χωρίστε το μείγμα κιμά σε δύο ίσες μερίδες και φτιάξτε μπιφτέκια διαμέτρου περίπου 12cm / 4cm. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό μπολ ή πιατάκι ως οδηγό εάν θέλετε.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα μπιφτέκια και μαγειρέψτε για ένα λεπτό σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

Σερβίρετε τα μπιφτέκια φρυγανισμένο ψωμί με τις γαρνιτούρες της επιλογής σας από την πάνω λίστα και σερβίρετε εάν θέλετε με τηγανιτές πατάτες. Βάλτε το τυρί τσένταρ ανάμεσα στα μπιφτέκια ώστε να λιώσει ομοιόμορφα.


Χρησιμοποιήστε τον καλύτερο κιμά που μπορείτε να αγοράσετε και καλύψτε το καλά. Χρειάζεστε λίπος για γεύση, οπότε το 15% λίπος κιμά είναι ιδανικό. Είναι σημαντικό το κρέας να έχει θερμοκρασία δωματίου πριν από το μαγείρεμα, καθώς θα μαγειρεύει πιο ομοιόμορφα και θα δημιουργεί ένα πιο τρυφερό burger.


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα