Vegan παγωτό βανίλια

Vegan παγωτό βανίλια

by Peggy
1.209 Προβολές

Vegan παγωτό βανίλια

Φτιάξτε παγωτό vegan με σπιτικό γάλα κάσιους.

Συστατικά για 8 μερίδες

  • 65 γραμμάρια ξηρούς καρπούς κάσιους
  • 60 mL νερό
  • 250 g οργανική ζάχαρη
  • 4 κουταλιές βούτυρο καρύδας
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 240 mL γάλα καρύδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 στικ βανίλιας

Θα χρειαστούμε παρασκευαστή παγωτού

Πως κάνουμε Vegan παγωτό βανίλια

ad1

Βάλτε τα κάσιους σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε νερό μέχρι να τα καλύψει, αφήστε τα σκεπασμένα με πετσέτα για μια νύχτα.

Βάλτε το μπολ του παρασκευαστή στη κατάψυξη, επίσης για όλη τη νύχτα.

Την επόμενη μέρα βάλτε τα κάσιους με το νερό μαζί στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει γάλα. Αρχίστε με χαμηλή ταχύτητα και αυξήστε την σταδιακά. Στραγγίστε σε ένα μεγάλο μπολ με στραγγιστήρι ή ένα καθαρό πανί.

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προσθέστε τα 60 ml νερό και τη ζάχαρη , βράστε μέχρι να λιώσει, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέστε το βούτυρο καρύδας, το λάδι καρύδας και το αλάτι και ανακατέψτε για λίγο έπειτα αποσύρετε από την φωτιά.

Βάλτε στο μπλέντερ το γάλα κάσιους και το γάλα καρύδας. γυρίστε για λίγο και προσθέστε το μίγμα από το κατσαρολάκι, συνεχίστε να αναμιγνύετε στο μπλέντερ για ακόμη 2 λεπτά.

Βάλτε το μείγμα του μπλέντερ σε ένα μεταλλικό μπολ προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ξύστε λίγη βανίλια από το στικ και ανακατέψτε.

Βάλτε το μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για μια ώρα.

Βάλτε το μίγμα στον παρασκευαστή παγωτού για 1 ώρα μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Μεταφέρεται το παγωτό σε ένα δοχείο με καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα.


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα