Συνταγή για σπιτικό παγωτό φράουλα
Τώρα που έρχεται καλοκαίρι το καλύτερο και πιο δροσιστικό γλυκό είναι το παγωτό και πόσο μάλλον όταν βάλουμε φρέσκιες φράουλες στο παγωτό μας.
Συστατικά που θα χρειαστούμε για σπιτικό παγωτό με φράουλα είναι
- 200gr γκαρνί ζαχαροπλαστικής
- 1 κουτάκι ζαχαρούχο
- 400 ml γάλα
- 250 γραμμάρια φράουλες
- 1 κάψουλα βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα φακελάκια γκαρνί και το γάλα και τη βανίλια.
Χτυπάμε με μίξερ για περίπου 5 λεπτά μέχρι η κρέμα μας να στέκεται.
Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη και αφράτη κρέμα.
Παίρνουμε τις μισές φράουλες τις λιώνουμε στο μπλέντερ και τις προσθέτουμε μέσα στο μπολ με την κρέμα που θα γίνει το παγωτό φράουλα.
Ad1
Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες που έχουμε κρατήσει και τις προσθέτουμε μέσα στην στο παγωτό μας, αφού τις έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια του πάχους που επιθυμούμε. Αν δεν θέλουμε κομμάτια φράουλα μπορούμε να τις λιώσουμε όλες στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα ώστε να πάρει ωραίο χρώμα, αδειάζουμε σε πλαστικά δοχεία με καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4 με 5 ώρες μέχρι να παγώσει.
Σερβίρουμε το σπιτικό παγωτό φράουλα σε χωνάκι ή σε μπολάκι.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases