Τα καλύτερα vegan ρολά κανέλας

Τα καλύτερα vegan ρολά κανέλας

by Peggy
958 Προβολές

Τα καλύτερα vegan ρολά κανέλας

Τα πιο νόστιμα Homemade ρολά κανέλας

Συστατικά

  • 2 κουταλιές βούτυρο vegan για το πυρέξ/ταψί

Για την ζύμη

  • 480 mL γάλα αμυγδάλου , ζεστό
  • 115 g βούτυρο vegan , λιωμένο
  • 50 g ζάχαρη
  • 1 πακέτο ξηρή μαγιά
  • 690 g αλεύρι, κοσκινισμένο και λίγο ακόμα για τον πάγκο και το ζύμωμα.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την γέμιση

  • 170 g βούτυρο βίγκαν, μαλακό
  • 165 g καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα σε σκόνη

Για το γλάσο

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (160 g)
  • 2 κουταλιές γάλα αμυγδάλου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Πως κάνουμε vegan ρολά κανέλας

Αλείψτε καλά ένα πυρέξ ή ένα ταψί με βίγκαν βούτυρο.


Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το γάλα αμυγδάλου, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη.
Πασπαλίζουμε την ζύμη ομοιόμορφα πάνω από το μείγμα και αφήνουμε έτσι για 1 λεπτό.
Προσθέστε τα 600 γραμμάρια από το αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο μείγμα και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν , η ζύμη θα είναι λίγο κολλώδης.
Καλύψτε το μπολ με πετσέτα ή μεμβράνη και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό μέρος για να ανέβει για 1 ώρα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180˚C.

Μετά από 1 ώρα, η ζύμη θα πρέπει να έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος

Αφαιρέστε την πετσέτα και προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατέψτε καλά με την ξύλινη κουτάλα και μετά μεταφέρετε το ζυμάρι σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
Ζυμώστε ελαφρά τη ζύμη, προσθέτοντας λίγο επιπλέον αλεύρι, έως ότου η ζύμη να μην κολλάει στην επιφάνεια και στα χέρια.
Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο, πάχους περίπου 1 cm. Διορθώστε τις γωνίες ώστε να έχετε ορθογώνιο σχήμα της ζύμης.

Απλώστε ομοιόμορφα το μαλακό βούτυρο vegan πάνω σε όλη στη ζύμη.
Πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη και κανέλα σε όλη τη ζύμη.
Τυλίξτε τη ζύμη, σχηματίζοντας ένα μεγάλο ρολό. Τοποθετήστε το τέλος της ζύμης προς τα κάτω.
Κόψτε το ρολό στο μισό και, στη συνέχεια, διαιρέστε κάθε μισό σε 7 κομμάτια ομοιόμορφου μεγέθους. Κάθε πάχος περίπου 2 cm.
Τοποθετήστε 7 ρολά κανέλας σε ένα ταψί και καλύψτε με μια μεμβράνη και τοποθετήστε το σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Για το γλάσο

Χτυπήστε σε ένα μπολ το γάλα αμυγδάλου, τη βανίλια και τη ζάχαρη κοσκινισμένη μέχρι να έχετε ένα παχύρευστο γλάσο.


Αφαιρέστε την μεμβράνη. Ψήστε τα ρολά κανέλας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ενώ είναι ακόμη ζεστά, απλώστε το γλάσο.

Vegan παγωτό βανίλια

Πουτίγκα σοκολάτας με chia



Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα