Φασολάκια λαδερά

Φασολάκια λαδερά

by Peggy
757 Προβολές

Φασολάκια λαδερά – κλασσική συνταγή

Εύκολα και απλά φασολάκια λαδερά.

Λατρεύω τα φασολάκια, όλες τις εποχές!! Αλλά το καλοκαίρι…Παναγία μου! Είναι η καλύτερη μου! Ένα πιάτο φασολάκια , παγωμένο καρπούζι, τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι. Δεν ξέρω αν έχετε συνδυάσει έτσι ποτέ αυτό το φαγητό, αν όχι θα με θυμηθείτε!!!

Αποχαιρέτησα τον Αύγουστο με αυτό το εξαιρετικό λαδερό φαγάκι, δυστυχώς δεν είχα καρπουζάκι αλλά το συνόδεψα με τυρόπιτα χωρίς φύλλο *(συνταγή) και ήταν μουυυύρλια!

Εάν δοκιμάσεις τη συνταγή μου, θα ήταν πολύ ευγενικό αν μου άφηνες ένα σχόλιο και μια βαθμολογία με αστέρια παρακάτω. Θα χαρώ πολύ αν βάλεις και μια φωτογραφία στο Instagram ή στο Facebook και με κάνεις tag @sintagesmagirikis.gr .

Φασολάκια λαδερά

Φασολάκια λαδερά

Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό, παρέα με κρύο καρπούζι φέτα και ψωμάκι!

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Κυρίως γεύμα, Λαδερά
Κουζίνα Ελληνική
Χρόνος εκτέλεσης 10 mins
Χρόνος ψησίματος 45 mins
Συνολικός χρόνος 55 mins
Ποσότητα: 4 μερίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 600 γρ φασολάκια κατεψυγμένα ή φρέσκα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 3 πατάτες μεσαίες, κομμένες σε κύβους
  • κσ πελτέ ντομάτας
  • ½ κγ ζάχαρη
  • 2 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι
  • 40 γρ ελαιόλαδο
  • 400 γρ ‏ντομάτα κονκασέ
  • νερό ζεστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες και τα κόβουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Σε μια κατσαρόλα *με καπάκι βάζουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα φασολάκια.
  • Ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι.
  • Μόλις πάρουν χρώμα τα φασολάκια, προσθέτουμε τις πατάτες, τον μαϊντανό και τα καρότα.
    Ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε τον πελτέ να κάψει.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάσει το φαγητό μας.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά. Τσεκάρουμε τακτικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
  • Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά μας, το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Keyword Φασολάκια λαδερά κλασσικά
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα