Ισπανικό Αγιόλι
Το Αγιόλι είναι αρκετά παρόμοιο με τη μαγιονέζα. Και τα δύο είναι φτιαγμένα από ωμά αβγά χτυπημένα με λάδι και κάτι όξινο (η μαγιονέζα θέλει ξύδι, ενώ ο Αγιόλι χυμό λεμονιού).
Οι Ισπανοί προσθέτουν λίγη μουστάρδα.
Το Αγιόλι περιέχει επίσης σκόρδο, το οποίο πρέπει να συμπεριληφθεί στη συνταγή.
Η λέξη aïoli σημαίνει κυριολεκτικά λάδι και σκόρδο (ail είναι σκόρδο στα γαλλικά).
Εάν δοκιμάσεις τη συνταγή μου, θα ήταν πολύ ευγενικό αν μου άφηνες ένα σχόλιο και μια βαθμολογία με αστέρια παρακάτω. Θα χαρώ πολύ αν βάλεις και μια φωτογραφία στο Instagram ή στο Facebook και με κάνεις tag @sintagesmagirikis.gr.
-
Ραβδομπλέντερ Χειρός 3 σε 1Product on sale€39.95
-
Beper BP.601 Μπλέντερ 2000WProduct on sale€149.90
-
Πολυμίξερ BOSCH MCM3501M€109.50
Ισπανικό Αγιόλι
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- Ραβδομπλέντερ
- Μπλέντερ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 κρόκους αβγού
- 4 σκελίδες σκόρδο ανάλογα το γούστο σας
- 1 κγ μουστάρδα
- 1 κγ χυμό από λεμόνι
- αλάτι
- Ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι εκτός από το λάδι και χτυπάμε.
- Σιγά σιγά ρίχνουμε το λάδι ενώ χτυπάμε.
- Ρίχνουμε τόσο λάδι μέχρι να πηχτώσει το αγιόλι.
- Διατηρούμε σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο μέχρι 2 μέρες.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases