Ισπανικό Αγιόλι

Ισπανικό Αγιόλι

by Peggy
1.082 Προβολές

Ισπανικό Αγιόλι

Το Αγιόλι είναι αρκετά παρόμοιο με τη μαγιονέζα. Και τα δύο είναι φτιαγμένα από ωμά αβγά χτυπημένα με λάδι και κάτι όξινο (η μαγιονέζα θέλει ξύδι, ενώ ο Αγιόλι χυμό λεμονιού).

Οι Ισπανοί προσθέτουν λίγη μουστάρδα.


Το Αγιόλι περιέχει επίσης σκόρδο, το οποίο πρέπει να συμπεριληφθεί στη συνταγή.

Η λέξη aïoli σημαίνει κυριολεκτικά λάδι και σκόρδο (ail είναι σκόρδο στα γαλλικά).

Εάν δοκιμάσεις τη συνταγή μου, θα ήταν πολύ ευγενικό αν μου άφηνες ένα σχόλιο και μια βαθμολογία με αστέρια παρακάτω. Θα χαρώ πολύ αν βάλεις και μια φωτογραφία στο Instagram ή στο Facebook και με κάνεις tag @sintagesmagirikis.gr.

Ισπανικό Αγιόλι

Ισπανικό Αγιόλι

Φτιάξτε την φημισμένη σος με σκόρδο γρήγορα και εύκολα!

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Ντιπ, Σάλτσες
Κουζίνα Ισπανία
Χρόνος εκτέλεσης 5 mins
Χρόνος ψησίματος 10 mins
Συνολικός χρόνος 15 mins
Ποσότητα: 4 μερίδες

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Ραβδομπλέντερ
  • Μπλέντερ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 2 κρόκους αβγού
  • 4 σκελίδες σκόρδο ανάλογα το γούστο σας
  • 1 κγ μουστάρδα
  • 1 κγ χυμό από λεμόνι
  • αλάτι
  • Ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι εκτός από το λάδι και χτυπάμε.
  • Σιγά σιγά ρίχνουμε το λάδι ενώ χτυπάμε.
  • Ρίχνουμε τόσο λάδι μέχρι να πηχτώσει το αγιόλι.
  • Διατηρούμε σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο μέχρι 2 μέρες.
Το πόσο λάδι θα χρειαστεί εξαρτάται από το μέγεθος των κρόκων.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήστε Ραβδομπλέντερ
Keyword Ισπανικό Αγιόλι
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα