Συνταγή για αγκινάρες αλά Πολίτα στην χύτρα ταχύτητας
Μπορεί να είναι δύσκολος και μπελαλίδικος ο καθαρισμός αγκινάρας αλλά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει και οι αγκινάρες ως αντάλλαγμα μας δίνουν τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους!
Μια νόστιμη, εύκολη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για αγκινάρες αλά Πολίτα είναι
- 10 αγκινάρες
- 2 λεμόνια
- τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, σε χοντρά κομμάτια
- 2 πράσα, κομμένα
- 3 καρότα, κομμένα σε φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε μικρά κομματάκια
- ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
- 1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 700 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- πιπέρι
- αλάτι
- 500 γραμμάρια πατάτες, σε μεγάλα κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
Πώς κάνουμε τις αγκινάρες αλά Πολίτα
Βάζουμε σε ένα μπολ κρύο νερό, κόβουμε ένα λεμόνι στη μέση και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Κόβουμε το πάνω μέρος από τις αγκινάρες αφαιρώντας τις άκρες των φύλλων και αφαιρούμε περιμετρικά τα πράσινα φύλλα μέχρι να φτάσουμε στα κίτρινα τα οποία είναι μαλακά και βρώσιμα.
Κόβουμε το κοτσάνι 4 εκατοστά από τη βάση του. Για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες περνάμε όλη την επιφάνειά τους με λεμόνι .
Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε από το κέντρο το χνούδι και περνάμε και αυτό με λεμόνι.
Μόλις είναι έτοιμες οι αγκινάρες τις μεταφέρουμε από το μπολ με το νερό στη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο , το σκόρδο , τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τα πράσα και τα καρότα καιτα προσθέτουμε όλα αυτά στη χύτρα ταχύτητας.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό από 1 λεμόνι, το ζωμό λαχανικών και τις αγκινάρες μας και κλείνουμε το καπάκι.
Ρυθμίζουμε την χύτρα ταχύτητας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας και αφαιρούμε από τη φωτιά αφού πέρασαν τα 10 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε άνηθο το προσθέτουμε στη χύτρα μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Οι αγκινάρες αλά Πολίτα είναι έτοιμες για σερβίρισμα
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases