Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τις πατάτες και βράστε σε αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίστε τις πατάτες πολύ καλά. Στη συνέχεια επιστρέψτε στην κατσαρόλα στο μάτι (έτσι ώστε να εξατμιστεί λίγο νερό) και στη συνέχεια πολτοποιήστε με μια πρέσα πατάτας (μην χρησιμοποιείτε επεξεργαστή τροφίμων ή μίξερ, θα αλλάξει η σύσταση). Προσθέστε 180 γρ αλεύρι ρεβιθιού και το αλεύρι ταπιόκας και ζυμώστε με τα χέρια σας. Η ζύμη μπορεί να είναι ελαφρώς κολλώδης, αλλά θα πρέπει να είναι εύκολη στο χειρισμό της.
Ωστόσο, εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέστε περισσότερο αλεύρι ρεβιθιού και ζυμώστε.
Εξαρτάται από τον τύπο της πατάτας αν χρειάζεστε 180 γρ ή έως 240 γρ αλεύρι ρεβιθιού.
Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια του ίδιου μεγέθους και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι ταπιόκας. Πλάστε κάθε κομμάτι σε λωρίδες.
Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια 2-3 εκατοστών με ένα μαχαίρι και πλάστε με τα χέρια σας μικρά μπαλάκια.
Μπορείτε να κυλήσετε τις μπάλες στο πίσω μέρος ενός πιρουνιού εάν θέλετε σχήμα στα νιόκι (αυτό το βήμα είναι προαιρετικό).
Σε αυτό το βήμα μπορείτε να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη σύμφωνα με τις οδηγίες μου παραπάνω.
Βάζουμε τα νιόκι σε μια κατσαρόλα με πολύ αλατισμένο νερό που βράζει.
Μόλις τα νιόκι ανέβουν στην επιφάνεια (μετά από μόλις 2-4 λεπτά) είναι έτοιμα.
Μπορείτε να σερβίρετε τα νιόκι με μια σάλτσα της αρεσκείας σας ή να τα τηγανίσετε σε τηγάνι με vegan βούτυρο ή φυτικό λάδι για λίγα λεπτά. Θα είναι τραγανά και ακόμη πιο νόστιμα.