Σπιτικά νιόκι χωρίς γλουτένη (Vegan)

Σπιτικά νιόκι χωρίς γλουτένη (Vegan)

by Peggy
117 Προβολές

Σπιτικά νιόκι χωρίς γλουτένη (Vegan)

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας νιόκι χωρίς αβγά ή γαλακτοκομικά προϊόντα!

Αυτή η συνταγή νιόκι χωρίς γλουτένη αποτελείται από 3 απλά υλικά (συν αλάτι και νερό) και είναι ιδανική ως vegan ορεκτικό ή κυρίως πιάτο!

Μετά το πλάσιμο, τα νιόκι βράζονται και μετά προαιρετικά τηγανίζονται ή ψήνονται!

VEGAN GNOCCHI (ΧΩΡΙΣ ΑΒΓΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ)

Η παρασκευή σπιτικών vegan νιόκι είναι εκπληκτικά εύκολη και λιγότερο χρονοβόρα από όσο νομίζατε: βράστε τις πατάτες, προσθέστε αλεύρι, ρολάρετε, κόψτε, πλάστε , μαγειρέψτε και απολαύστε!

Το καλύτερο είναι ότι αυτά τα μικρά ζυμαρικά πατάτας είναι χωρίς γλουτένη, χωρίς αβγά και vegan και εξακολουθούν να έχουν υπέροχη απαλή γεύση. Μετά την προετοιμασία, μπορείτε να τα απολαύσετε αμέσως βράζοντας ή τηγανίζοντάς τα στο τηγάνι σε λίγα μόνο λεπτά. Μπορείτε επίσης να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη.

Η κλασσική Ιταλική συνταγή για νιόκι, έχει αλεύρι σίτου, πατάτες, σιμιγδάλι, αβγό, τυρί ή και καλαμποκάλευρο.

Τα νιόκι αυτά που θα σας δείξω είναι ελαφριά, δεν διαλύονται, έχουν νόστιμη γεύση και μπορείτε εύκολα να τα φτιάξετε μόνοι σας!

Τα συστατικά:

Πατάτες

Αλεύρι Ρεβιθιού : Αυτό το αλεύρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα.

Αλεύρι ταπιόκας: Ονομάζεται επίσης άμυλο ταπιόκας.

Αλάτι και νερό

Την πλήρη συνταγή θα την βρεις παρακάτω.

Αυτή η συνταγή βγάζει μια μεγάλη ποσότητα. Μπορείτε να φυλάξετε όσα δεν χρησιμοποιήσετε στην κατάψυξη.

Τοποθέτησε τα νιόκι σε ένα ταψάκι ή δίσκο με λίγη απόσταση το ένα με το άλλο για να μην κολλήσουν, βάλε τα στη κατάψυξή μέχρι να παγώσουν , έπειτα μετέφερε τα σε μια σακούλα κατάψυξης και κατέψυξε τα για 2 μήνες.

Στο ψυγείο κρατάτε 1-2 ημέρες.

Μπορείς να τα βράσεις κατευθείαν από την κατάψυξη..

Σπιτικά νιόκι χωρίς γλουτένη (Vegan)

Σπιτικά νιόκι χωρίς γλουτένη (Vegan)

Σπιτικά νιόκι χωρίς γλουτένη (Vegan)

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας νιόκι χωρίς αβγά ή γαλακτοκομικά προϊόντα! Αυτή η συνταγή νιόκι χωρίς γλουτένη αποτελείται από 3 απλά υλικά (συν αλάτι και νερό) και είναι ιδανική ως vegan ορεκτικό ή κυρίως πιάτο!
5 from 1 vote

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Κυρίως γεύμα
Κουζίνα Ιταλική
Ειδική διατροφή Χωρίς γλουτένη, Vegan
Χρόνος εκτέλεσης 35 mins
Χρόνος ψησίματος 20 mins
Συνολικός χρόνος 55 mins
Ποσότητα: 6 μερίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

Ψώνισε με ένα κλικ, ότι υλικά χρειάζεσαι για να εκτελέσεις αυτή τη συνταγή και παρέλαβε τα στον χώρο σου δωρεάν, από τα ΑΒ Βασιλόπουλος!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τις πατάτες και βράστε σε αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στραγγίστε τις πατάτες πολύ καλά. Στη συνέχεια επιστρέψτε στην κατσαρόλα στο μάτι (έτσι ώστε να εξατμιστεί λίγο νερό) και στη συνέχεια πολτοποιήστε με μια πρέσα πατάτας (μην χρησιμοποιείτε επεξεργαστή τροφίμων ή μίξερ, θα αλλάξει η σύσταση).
  • Προσθέστε 180 γρ αλεύρι ρεβιθιού και το αλεύρι ταπιόκας και ζυμώστε με τα χέρια σας. Η ζύμη μπορεί να είναι ελαφρώς κολλώδης, αλλά θα πρέπει να είναι εύκολη στο χειρισμό της.
  • Ωστόσο, εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέστε περισσότερο αλεύρι ρεβιθιού και ζυμώστε.
  • Εξαρτάται από τον τύπο της πατάτας αν χρειάζεστε 180 γρ ή έως 240 γρ αλεύρι ρεβιθιού.
  • Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια του ίδιου μεγέθους και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι ταπιόκας. Πλάστε κάθε κομμάτι σε λωρίδες.
  • Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια 2-3 εκατοστών με ένα μαχαίρι και πλάστε με τα χέρια σας μικρά μπαλάκια.
  • Μπορείτε να κυλήσετε τις μπάλες στο πίσω μέρος ενός πιρουνιού εάν θέλετε σχήμα στα νιόκι (αυτό το βήμα είναι προαιρετικό).
  • Σε αυτό το βήμα μπορείτε να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη σύμφωνα με τις οδηγίες μου παραπάνω.
  • Βάζουμε τα νιόκι σε μια κατσαρόλα με πολύ αλατισμένο νερό που βράζει.
  • Μόλις τα νιόκι ανέβουν στην επιφάνεια (μετά από μόλις 2-4 λεπτά) είναι έτοιμα.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τα νιόκι με μια σάλτσα της αρεσκείας σας ή να τα τηγανίσετε σε τηγάνι με vegan βούτυρο ή φυτικό λάδι για λίγα λεπτά. Θα είναι τραγανά και ακόμη πιο νόστιμα.
Keyword vegan νιοκι, Σπιτικά νιόκι χωρίς γλουτένη (Vegan)
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!

Δες επίσης:

Σχολίασε






1 Σχόλιο

NAta 3 Σεπτεμβρίου, 2021 - 8:49 πμ

Έψαχνα καιρό μια τόσο καλή συνταγή για νιόκι, ευχαριστώ πολύ!5 stars

Απάντηση

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε επεκτάσεις για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Για να συνεχίσετε απενεργοποιήστε αυτές τις επεκτάσεις και ανανεώστε τη σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο μας βοηθάτε να συνεχίσουμε! Ευχαριστούμε!