Σπιτικά νιόκι χωρίς γλουτένη (Vegan)
Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας νιόκι χωρίς αβγά ή γαλακτοκομικά προϊόντα!
Αυτή η συνταγή νιόκι χωρίς γλουτένη αποτελείται από 3 απλά υλικά (συν αλάτι και νερό) και είναι ιδανική ως vegan ορεκτικό ή κυρίως πιάτο!
Μετά το πλάσιμο, τα νιόκι βράζονται και μετά προαιρετικά τηγανίζονται ή ψήνονται!
VEGAN GNOCCHI (ΧΩΡΙΣ ΑΒΓΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ)
Η παρασκευή σπιτικών vegan νιόκι είναι εκπληκτικά εύκολη και λιγότερο χρονοβόρα από όσο νομίζατε: βράστε τις πατάτες, προσθέστε αλεύρι, ρολάρετε, κόψτε, πλάστε , μαγειρέψτε και απολαύστε!
Το καλύτερο είναι ότι αυτά τα μικρά ζυμαρικά πατάτας είναι χωρίς γλουτένη, χωρίς αβγά και vegan και εξακολουθούν να έχουν υπέροχη απαλή γεύση. Μετά την προετοιμασία, μπορείτε να τα απολαύσετε αμέσως βράζοντας ή τηγανίζοντάς τα στο τηγάνι σε λίγα μόνο λεπτά. Μπορείτε επίσης να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη.
Η κλασσική Ιταλική συνταγή για νιόκι, έχει αλεύρι σίτου, πατάτες, σιμιγδάλι, αβγό, τυρί ή και καλαμποκάλευρο.
Τα νιόκι αυτά που θα σας δείξω είναι ελαφριά, δεν διαλύονται, έχουν νόστιμη γεύση και μπορείτε εύκολα να τα φτιάξετε μόνοι σας!
Τα συστατικά:
Πατάτες
Αλεύρι Ρεβιθιού : Αυτό το αλεύρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα.
Αλεύρι ταπιόκας: Ονομάζεται επίσης άμυλο ταπιόκας.
Αλάτι και νερό
Την πλήρη συνταγή θα την βρεις παρακάτω.
Αυτή η συνταγή βγάζει μια μεγάλη ποσότητα. Μπορείτε να φυλάξετε όσα δεν χρησιμοποιήσετε στην κατάψυξη.
Τοποθέτησε τα νιόκι σε ένα ταψάκι ή δίσκο με λίγη απόσταση το ένα με το άλλο για να μην κολλήσουν, βάλε τα στη κατάψυξή μέχρι να παγώσουν , έπειτα μετέφερε τα σε μια σακούλα κατάψυξης και κατέψυξε τα για 2 μήνες.
Στο ψυγείο κρατάτε 1-2 ημέρες.
Μπορείς να τα βράσεις κατευθείαν από την κατάψυξη..
- Οι Βέλγοι κάνουν τις καλύτερες τηγανητές πατάτες και αυτή είναι η συνταγή τους
- Οι καλύτερες ψητές πατάτες με σκόρδο
Σπιτικά νιόκι χωρίς γλουτένη (Vegan)
Σπιτικά νιόκι χωρίς γλουτένη (Vegan)
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό καθαρισμένες πατάτες
- 180-240 γραμμάρια Αλεύρι Ρεβιθιού
- 120 Αλεύρι ταπιόκας:
- ½ κγ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τις πατάτες και βράστε σε αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίστε τις πατάτες πολύ καλά. Στη συνέχεια επιστρέψτε στην κατσαρόλα στο μάτι (έτσι ώστε να εξατμιστεί λίγο νερό) και στη συνέχεια πολτοποιήστε με μια πρέσα πατάτας (μην χρησιμοποιείτε επεξεργαστή τροφίμων ή μίξερ, θα αλλάξει η σύσταση).
- Προσθέστε 180 γρ αλεύρι ρεβιθιού και το αλεύρι ταπιόκας και ζυμώστε με τα χέρια σας. Η ζύμη μπορεί να είναι ελαφρώς κολλώδης, αλλά θα πρέπει να είναι εύκολη στο χειρισμό της.
- Ωστόσο, εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέστε περισσότερο αλεύρι ρεβιθιού και ζυμώστε.
- Εξαρτάται από τον τύπο της πατάτας αν χρειάζεστε 180 γρ ή έως 240 γρ αλεύρι ρεβιθιού.
- Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια του ίδιου μεγέθους και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι ταπιόκας. Πλάστε κάθε κομμάτι σε λωρίδες.
- Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια 2-3 εκατοστών με ένα μαχαίρι και πλάστε με τα χέρια σας μικρά μπαλάκια.
- Μπορείτε να κυλήσετε τις μπάλες στο πίσω μέρος ενός πιρουνιού εάν θέλετε σχήμα στα νιόκι (αυτό το βήμα είναι προαιρετικό).
- Σε αυτό το βήμα μπορείτε να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη σύμφωνα με τις οδηγίες μου παραπάνω.
- Βάζουμε τα νιόκι σε μια κατσαρόλα με πολύ αλατισμένο νερό που βράζει.
- Μόλις τα νιόκι ανέβουν στην επιφάνεια (μετά από μόλις 2-4 λεπτά) είναι έτοιμα.
- Μπορείτε να σερβίρετε τα νιόκι με μια σάλτσα της αρεσκείας σας ή να τα τηγανίσετε σε τηγάνι με vegan βούτυρο ή φυτικό λάδι για λίγα λεπτά. Θα είναι τραγανά και ακόμη πιο νόστιμα.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases
1 Σχόλιο
Έψαχνα καιρό μια τόσο καλή συνταγή για νιόκι, ευχαριστώ πολύ!