Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τεμαχίζουμε σε μέτρια κομμάτια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοπολτό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αρκετό νερό να καλυφθούν οι πατάτες κι άλλο λίγο. Βάζουμε και τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και τα αφήνουμε να βράσουν καλά οι πατάτες.
Προσέχουμε κατά τη διάρκεια της παρασκευής να μην σωθεί το νερό και κολλήσουν οι πατάτες.
Το φαγητό πρέπει να βγει σαν σούπα με αρκετό ζουμί αν είναι χειμώνας και με λιγότερο ζουμί αν είναι καλοκαίρι.