Go Back

Πατάτες μπλούμ ή αλλιώς γιαχνί

Πατάτες μπλούμ ή κοινώς πατάτες γιαχνί. Ένα απλό αλλά πολύ νόστιμο φαγητό!

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • κιλό πατάτες
  • 2 κρεμμύδια  ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι  ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές  τοματοπολτό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αρκετό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τεμαχίζουμε σε μέτρια κομμάτια.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοπολτό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αρκετό νερό να καλυφθούν οι πατάτες κι άλλο λίγο. Βάζουμε και τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και τα αφήνουμε να βράσουν καλά οι πατάτες.
  • Προσέχουμε κατά τη διάρκεια της παρασκευής να μην σωθεί το νερό και κολλήσουν οι πατάτες.
Το φαγητό πρέπει να βγει σαν σούπα με αρκετό ζουμί αν είναι χειμώνας και με λιγότερο ζουμί αν είναι καλοκαίρι.