Πατάτες μπλούμ ή αλλιώς γιαχνί

Πατάτες μπλούμ ή κοινώς πατάτες γιαχνί. Ενα απλό αλλά πολύ νόστιμο φαγητό!


Συστατικά


  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές τοματοπολτό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αρκετό νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης


Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τεμαχίζουμε σε μέτρια κομμάτια.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοπολτό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αρκετό νερό. Βάζουμε και τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και τα αφήνουμε να βράσουν καλά οι πατάτες.

Προσέχουμε κατά τη διάρκεια της παρασκευής να μην σωθεί το νερό και κολλήσουν οι πατάτες.



Το φαγητό πρέπει να βγει σαν σούπα με αρκετό ζουμί αν είναι χειμώνας και με λιγότερο ζουμί αν είναι καλοκαίρι.

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..