Το έφτιαχνε η γιαγιά μου και ποτέ δεν θα σβήσω από το στόμα μου τη μνήμη της νοστιμιάς του ρυζιού, όταν ψήνεται στο φούρνο μέσα στο ζωμό του κοτόπουλου. Με λίγο πρόβειο γιαούρτι, δίνει μια άλλη δροσιά σε κάθε μπουκιά!
1ζωμό κοτόπουλοσε ζελεδάκι, διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό
4κουταλιές της σούπαςβούτυροαγελαδινό
χυμόλεμονιούαπό 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο, κάνετε εγκοπές και μπήγετε μέσα τα σκόρδα.
Βάζετε τα κομμάτια σε πυρίμαχο ταψάκι μαζί με το χυμό των λεμονιών. Γεμίζετε νερό μέχρι τη μέση του ταψιού, σκορπάτε το βούτυρο σε κυβάκια πάνω στο κοτόπουλο και στο νερό και ρίχνετε και τον ζωμό.
Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει το κοτόπουλο.
Όταν είναι έτοιμο, το γυρίζετε από την άλλη πλευρά και βάζετε στο ταψί το ρύζι.
Αλατοπιπερώνετε, φροντίζετε το ζουμί να καλύπτει το ρύζι, και ψήνετε μέχρι να μαλακώσει.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό. Σβήνετε το φούρνο όταν το ρύζι δείχνει ακόμη ζουμερό, σαν λαπάς και πριν το σερβίρετε το αφήνετε για 10 λεπτά στο φούρνο σκεπασμένο με πετσέτα.
Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε το φαγητό με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Tips Αν βρείτε στην αγορά φρέσκα σκόρδα να τα προτιμήσετε. Κρατήστε τα πράσινα μέρη τους ψιλοκομμένα και σκορπίστε τα στο ταψί.
Keyword Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο, Συνταγές για κοτόπουλο