Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμά βανίλιας και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο και να αφρατέψει.
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέστε τα στο μείγμα.
Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Χωρίστε το μείγμα σε μπολ σε τόσα κομμάτια όσα τα χρώματα που θέλετε να βάλετε.
Βάλτε λίγες σταγόνες χρώμα στη κάθε ζύμη και ανακατέψτε μέχρι να χρωματιστεί καλά το μείγμα.
Βάλτε τα χρωματιστά μείγματα για 45 λεπτά στο ψυγείο.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 °
Στρώστε λαδόκολλες σε 2 ταψιά.
Βγάλτε τα μείγματα από το ψυγείο και φτιάξτε μπάλες, μεγάλες όσο ένα καρύδι.
Τοποθετήστε της μπάλες με αρκετή απόσταση μεταξύ τους στα ταψίά .
Πασπαλίστε με ένα σουρωτήρι , αν θέλετε, άχνη ζάχαρη
Βάλτε το ένα ταψί και ψήστε για 12 με 16 λεπτά, δεν πρέπει να καούν γιατί θα γίνουν σκληρά.
Βγάλτε τα μπισκότα από τον φούρνο, αφήστε τα μια στιγμή και βάλτε τα ζαχαρωτά μάτια σε αρκετά σημεία , πιέζοντας ελάχιστα, όσο τα μπισκότα είναι ακόμα ζεστά και μαλακά.
Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα κουνήσετε.
Κάντε το ίδιο με το δεύτερο ταψί.