Ζεστή σαγκρία
Η Σαγκρία είναι ένα αλκοολούχο ποτό ισπανικής καταγωγής, που παραδοσιακά αποτελείται από κόκκινο κρασί, ζάχαρη και ψιλοκομμένα φρούτα.
Παρασκευάζεται μέσα σε κανάτα ή σε ένα μεγάλο μπολ, από το όποιο σερβίρεται συνήθως με κουτάλα.
Δοκίμασε: Συνταγή για κοκτέιλ μοχίτο (Mojito)
Ζεστή σαγκρία
Η Σαγκρία είναι ένα αλκοολούχο ποτό ισπανικής καταγωγής, που παραδοσιακά αποτελείται από κόκκινο κρασί, ζάχαρη και ψιλοκομμένα φρούτα.
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
Ποσότητα: 7 ποτήρια
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 5 Πορτοκάλια
- 1 λεμόνι
- 2 Μπουκάλια 0,7 l κόκκινο κρασί ξηρό
- 2 ροδάκινα κομμένα σε κυβάκια
- 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
- 6 cl Λικέρ πορτοκάλι Γκραν Μαρνιέ
- 2 Γκρέιπφρουτ
- 75-100 γραμμάρια Ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στύβουμε τα 3 πορτοκάλια.
- Πλένουμε το λεμόνι με ζεστό νερό και κόβουμε λεπτή τη φλούδα.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το κόκκινο κρασί, το λικέρ πορτοκαλιού, τη φλούδα λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού. Ξεφλουδίζουμε τα υπόλοιπα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ έτσι ώστε να αφαιρεθεί τελείως το λευκό δέρμα.
- Αφαιρούμε τις άσπρες κλωστές με ένα μαχαίρι.
- Προσθέτουμε όλα τα φρούτα στο κόκκινο κρασί και τα ζεσταίνουμε για λίγο.
- Προσθέτουμε ζάχαρη ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases