Go Back
Ινδικό ψωμί Naan

Ινδικό ψωμί Naan

Αγαπημένο Naan! Γρήγορη συνταγή για πολύ αφράτο ναάν στο τηγάνι.
Για τη vegan naan εκδοχή, χρησιμοποιήστε απλά φυτικό γάλα και γιαούρτι σόγιας στα ίδια γραμμάρια.

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Ψωμιά και ζύμες
Κουζίνα Ινδία
Χρόνος εκτέλεσης 20 mins
Χρόνος ψησίματος 3 mins
Χρόνος αναμονής 1 hr
Συνολικός χρόνος 1 hr 23 mins
Ποσότητα: 6 κομμάτια

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 1 κγ ξηρή μαγιά
  • 1/2 κγ ζάχαρη
  • 100 Ml γάλα χλιαρό
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1/2 κγ αλάτι
  • 1/2 μπέικιν πάουντερ
  • λίγο παπαρουνόσπορο προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Ανακατεύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα, αφήνουμε 5 λεπτά στην άκρη.
  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε ένα πηγάδι στη μέση και ρίχνουμε μέσα το γάλα με τη μαγιά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, αλάτι , μπέικιν πάουντερ, και το παπαρουνόσπορο στο μπολ και ζυμώνουμε τη ζύμη για 5 λεπτά με το γάντζο ή με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε περίπου 6 ίσα μέρη και σχηματίζουμε μπάλες.
  • Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε πιτούλα, όχι πολύ λεπτή σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και μόλις κάψει αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ψήνουμε το πρώτο νάαν
  • Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το γυρνάμε και ψήνουμε από την άλλη πλευρά. Προσοχή, τα ψωμιά καίγονται πολύ γρήγορα!
  • Κάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα ψωμιά naan.
Σερβίρετε τα ινδικά ψωμάκια naan μαζί με Ινδικό butter chicken (κοτόπουλο με σάλτσα μπαχαρικών)