Βράζουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη για τρία λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει.
Για τα φύλλα
Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα δύο ποτήρια αλεύρι, το βούτυρο, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Ζυμώνουμε καλά, εάν δούμε ότι γίνεται η ζύμη τρίμματα, προσθέτουμε λίγο γιαούρτι ακόμα, ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη.
Έπειτα ανοίγουμε φύλλο 2 cm και κόβουμε σε σε λεπτές λωρίδες, εάν έχουμε Καλούπια για κορνεδάκια τυλίγουμε τις λωρίδες γύρω από τα χωνάκια, εάν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωνάκια παγωτού ή να φτιάξουμε μόνοι μας με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα και να τυλίξουμε τις λωρίδες των κορνέ σε αυτά. Αφού τα έχουμε τυλίξει όλα, τοποθετούμε τα κορνέ σε μία λαδόκολλα στο ταψί μας, τα αλείβουμε με τον κρόκο αβγού με ένα πινέλο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο ωραίο χρώμα.
Τα βγάζουμε και τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι όσο είναι ζεστά. Τα αφήνουμε να σταθούν και να τραβήξει το σιρόπι.