Go Back
Chutney (Τσάτνεϊ) βερίκοκου

Chutney (Τσάτνεϊ) βερίκοκου

Μια εύκολη συνταγή chutney φτιαγμένη με βερίκοκα που μαγειρεύεται σε μόλις 50 λεπτά! Φτιάξτε αυτό το εύκολο καρύκευμα σήμερα!

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Σάλτσες
Κουζίνα Ινδία
Χρόνος εκτέλεσης 20 mins
Χρόνος ψησίματος 30 mins
Συνολικός χρόνος 50 mins
Ποσότητα: 500 γραμμάρια

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 500 γρ. βερίκοκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 10 γρ. τζίντζερ φρέσκο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ξίδι λευκό
  • 3 λοβούς κάρδαμο κακουλέ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 50 γρ. χυμό μήλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα και τα κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκ.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά τσίλι σε λεπτές φέτες και τρίβουμε το τζίντζερ.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά τσίλι και το τριμμένο τζίντζερ για 1 λεπτό.
  • Σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε τα βερίκοκα, το κάρδαμο, το αλάτι, την κανέλα, τη ζάχαρη και τον χυμό μήλου.
  • Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε σε βαζάκια.
  • Διατηρείται στο ψυγείο 5 μέρες.
Keyword Chutney (Τσάτνεϊ) βερίκοκου