Go Back
Μους μήλου

Μους μήλου

Η σάλτσα μήλου (Μους μήλου) είναι ένα είδος πουρέ που φτιάχνεται από ξεφλουδισμένα ή αξεφλούδιστα μήλα και μπαχαρικά.

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Γλυκά, Σάλτσες
Κουζίνα Γερμανική
Συνολικός χρόνος 30 mins

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 1/2 Λεμόνι τον χυμό
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 φακελάκι Βανίλια
  • 1 κιλό μήλα
  • λίτρου νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τον χυμό από το λεμόνι, την βανίλια και την ζάχαρη.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα καλά και κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  • Ρίχνουμε τα μήλα στη κατσαρόλα και σκεπάζουμε, βράζουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
  • Μπορούμε να λιώσουμε τα μήλα ανάλογα με τα γούστα μας με μια Πρέσα πατάτας
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη εάν το επιθυμούμε.