Go Back

Σαλάτα με σπανάκι και πασχαλινά κόκκινα αβγά που περίσσεψαν

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 500-700 γρ. σπανάκι τα τρυφερά φύλλα, πλυμένα, στραγγισμένα, σε μεγάλα κομμάτια
  • 16 ντοματίνια κομμένα στη μέση (αφήνετε τα πολύ μικρά ολόκληρα)
  • 1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι καλά στραγγισμένες, σε λεπτές λωρίδες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 3 σφιχτοβρασμένα αβγά ή τα βαμμένα πασχαλινά αβγά, ξεφλουδισμένα. Μόνο τα ασπράδια.

Για τη σάλτσα

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • κρόκοι από τα αβγά που ξεφλουδίσαμε
Ψώνισε με ένα κλικ, ότι υλικά χρειάζεσαι για να εκτελέσεις αυτή τη συνταγή και παρέλαβε τα στον χώρο σου δωρεάν, από τα ΑΒ Βασιλόπουλος!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Σε ένα φαρδύ μπολ βάζετε το σπανάκι, τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί.
  • Ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
  • Ξεφλουδίζετε τα αβγά και ξεχωρίζετε προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους.
  • Αφήνετε τους κρόκους κατά μέρος για τη σάλτσα και κόβετε τα ασπράδια σε λεπτές φέτες. Τις ρίχνετε στη σαλάτα και ανακατεύετε .
  • Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρετε.

Για τη σάλτσα:

  • Χτυπάτε στο μπλέντερ τους κρόκους των αβγών και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να φτιάξετε μια σάλτσα λεία και πυκνή. Τη σκεπάζετε και τη φυλάτε στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρετε περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύετε.