Go Back

Κλασσικό ρυζόγαλο της γιαγιάς

Αναμνήσεις με γεύση της παιδικής μας ηλικίας.
Γιατί η γιαγιά έκανε το καλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου!

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 100 γρ ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
  • 720 ml γάλα
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 30 ml γάλα
  • 1 βανίλια
  • λίγη κανέλα για γαρνίρισμα
Ψώνισε με ένα κλικ, ότι υλικά χρειάζεσαι για να εκτελέσεις αυτή τη συνταγή και παρέλαβε τα στον χώρο σου δωρεάν, από τα ΑΒ Βασιλόπουλος!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Βάζω τα 200 ml νερό στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μόλις βράσει ρίχνω το ρύζι και αφήνω να μισοψηθέι και να εξατμιστεί το νερό.
  • Προσθέτω το γάλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τη μισή ποσότητα της ζάχαρης (30 γρ) ανακατεύοντας απαλά.
  • Όταν βράσει το γάλα για 2 – 3 λεπτά προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη (30 γρ) και τη βανίλια.
  • Αφού διαλύσω σε ένα μπολάκι με 30 ml κρύο γάλα το κόρν φλάουρ, προσθέτω το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας να πάει παντού.
  • Συνεχίζω το απαλό ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα, σαν κρέμα και να καλύπτει το πίσω μέρος της κουτάλας.
  • Σερβίρω ζεστό ή κρύο, πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.