Πιπεριές γεμιστές με κινόα
Bίγκαν γεμιστές πιπεριές με κινόα
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
- 150 γρ Κινόα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 250 ml νερό βραστό
- 2 κ.σ μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 4 πιπεριές για γέμισμα
Ψώνισε με ένα κλικ, ότι υλικά χρειάζεσαι για να εκτελέσεις αυτή τη συνταγή και παρέλαβε τα στον χώρο σου δωρεάν, από τα ΑΒ Βασιλόπουλος!
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίστε ελαφρά σε λίγο λάδι.
Ξεπλύνετε και στραγγίστε καλά την κινόα και προσθέστε την στο τηγάνι.
Προσθέστε το βραστό νερό. Σκεπάστε και μαγειρέψτε σε σιγανή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
Ψιλοκόψτε το μαϊντανό, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε μέσα τον μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Κόψτε καπάκια από τις πιπεριές και αδειάστε τους σπόρους τους. Γεμίστε με το μείγμα και σκεπάστε με τα καπάκια.
Τοποθετήστε τις πιπεριές σε λαδωμένο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 45-50 λεπτά.
Keyword Κινόα, Πιπεριές γεμιστές με κινόα