Go Back
Κλασική βελουτέ σούπα κολοκύθας

Κλασσική βελουτέ σούπα κολοκύθας

Peggy
Αυτή η κολοκυθόσουπα έχει βελούδινη υφή και θα την λατρέψετε. Είναι  η κλασική σούπα κολοκύθας και γίνεται με φρέσκια κολοκύθα, μερικά  πιάτα πρέπει να μένουν στην κλασική τους μορφή  και η σούπα κολοκύθας είναι ένα από αυτά τα πιάτα.
5 from 1 vote

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Σούπες
Κουζίνα Αμερικάνικη
Ειδική διατροφή Χορτοφαγικές
Χρόνος εκτέλεσης 5 mins
Χρόνος ψησίματος 10 mins
Συνολικός χρόνος 15 mins
Ποσότητα: 5 μερίδες

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Ραβδομπλέντερ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 1,200 κιλά κολοκύθα
  • 1 Κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, καθαρισμένες
  • 750 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 250 ml νερό
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
Ψώνισε με ένα κλικ, ότι υλικά χρειάζεσαι για να εκτελέσεις αυτή τη συνταγή και παρέλαβε τα στον χώρο σου δωρεάν, από τα ΑΒ Βασιλόπουλος!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Κόβουμε την κολοκύθα μας σε φέτες, αφαιρούμε την εξωτερική μεριά και καθαρίζουμε τα σπόρια, κόβουμε τις φέτες σε τετράγωνα 3 εκατοστών και βάζουμε τα κομμάτια κολοκύθας σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι τις 2 σκελίδες σκόρδο το ζωμό που επιλέξαμε και το νερό, δεν μας πειράζει αν δεν σκεπαστούν τελείως τα υλικά μας.
  • Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
  • Τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι αν μαλάκωσε η κολοκύθα. Μόλις μαλακώσει η κολοκύθα αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο!  
  • Έπειτα με το ραβδομπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τα υλικά που έχει η κατσαρόλα μας. Την ξαναβάζουμε στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος βάζουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Keyword Συνταγή για κολοκυθόσουπα βελουτέ, Συνταγή για σούπα κολοκύθας