Αυτή η κολοκυθόσουπα έχει βελούδινη υφή και θα την λατρέψετε. Είναι η κλασική σούπα κολοκύθας και γίνεται με φρέσκια κολοκύθα, μερικά πιάτα πρέπει να μένουν στην κλασική τους μορφή και η σούπα κολοκύθας είναι ένα από αυτά τα πιάτα.
Κόβουμε την κολοκύθα μας σε φέτες, αφαιρούμε την εξωτερική μεριά και καθαρίζουμε τα σπόρια, κόβουμε τις φέτες σε τετράγωνα 3 εκατοστών και βάζουμε τα κομμάτια κολοκύθας σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι τις 2 σκελίδες σκόρδο το ζωμό που επιλέξαμε και το νερό, δεν μας πειράζει αν δεν σκεπαστούν τελείως τα υλικά μας.
Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
Τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι αν μαλάκωσε η κολοκύθα. Μόλις μαλακώσει η κολοκύθα αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο!
Έπειτα με το ραβδομπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τα υλικά που έχει η κατσαρόλα μας. Την ξαναβάζουμε στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος βάζουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Keyword Συνταγή για κολοκυθόσουπα βελουτέ, Συνταγή για σούπα κολοκύθας