Αφού μπήκαμε στην εποχή του μπρόκολου δεν θα μπορούσε να λείπει από το Blog μας μια συνταγή με αυτό το φοβερό λαχανικό! Αυτή η σούπα με φρέσκο μπρόκολο είναι κρεμώδης, πηχτή και λαχταριστή.
Τι πιο τέλειο από το να βουτάς το ψωμί σου σε αυτή την 100% υγιεινή κρεμώδη σούπα μπρόκολου και να μην έχεις τύψεις; Μέχρι και τα παιδιά θα την λατρέψουν!
Το τυρί τσένταρ αφήνει μια εκπληκτική γεύση στη βελουτέ σούπα μπρόκολο, μια γευστική αμαρτία στην υγιεινή σούπα μπρόκολου.
Βελουτέ σούπα μπρόκολο
Συστατικά που θα χρειαστούμε
για 8 μερίδες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή 15 γραμμάρια βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 πατάτες , μεγάλες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
700 γραμμάρια μπρόκολο, κομμένα
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο, χωρίς αλάτι
125 mL κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια τυρί τσένταρ
320 ml νερό
ad2
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το λάδι αρχίσει να καίει, προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι
Προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό , το μπρόκολο, τις πατάτες και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με με το καπάκι για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
Κλείστε το μάτι, αλλά αφήστε τη κατσαρόλα επάνω του.
Χρησιμοποιήστε το ραβδομπλέντερ (βρείτε οικονομικά ραβδομπλένερ εδώ) για να πολτοποιήσετε τη σούπα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το τυρί τσένταρ και συνεχίστε να πολτοποιείτε μέχρι η σούπα να είναι λεία. ad1
Στη συνέχεια σερβίρετε σε μπολ και απολαμβάνετε.
Η τέλεια κρεμώδης σούπα μπρόκολο, διατηρείτε για 5 μέρες στο ψυγείο. ad3
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases