Αυτή η κλασική βελουτέ σούπα κολοκύθας έχει βελούδινη υφή και είμαι σίγουρη πως θα την λατρέψετε τη συνταγή αυτή.
Είναι η κλασική βελουτέ σούπα κολοκύθας και γίνεται με φρέσκια κολοκύθα. Μερικά πιάτα πρέπει να μένουν στην κλασική τους μορφή και η σούπα κολοκύθας είναι ένα από αυτά τα πιάτα.
Είναι πολύ γρήγορη στην παρασκευή της και μπορείτε να σερβίρετε την βελούδινη αυτή σούπα κολοκύθας είτε σαν ορεκτικό σε ένα επίσημο δείπνο ή ακόμα και σαν κυρίως πιάτο στο καθημερινό σας τραπέζι. Αν κάνετε μια φορά αυτή τη συνταγή σας υπόσχομαι πως δεν θα χρειαστεί να ψάξετε για άλλη, αυτή είναι μακράν η καλύτερη!
Η σούπα κολοκύθας είναι πολύ υγιεινή και κάθε μερίδα της μας δίνει μόνο 189 θερμίδες.
Τα μυστικά για να κάνετε την σούπα κολοκύθας ασυναγώνιστη είναι το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Πάμε να δούμε τη συνταγή για την νόστιμη κολοκυθόσουπα..
Κλασσική βελουτέ σούπα κολοκύθας
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- Ραβδομπλέντερ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1,200 κιλά κολοκύθα
- 1 Κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, καθαρισμένες
- 750 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 250 ml νερό
- 125 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε την κολοκύθα μας σε φέτες, αφαιρούμε την εξωτερική μεριά και καθαρίζουμε τα σπόρια, κόβουμε τις φέτες σε τετράγωνα 3 εκατοστών και βάζουμε τα κομμάτια κολοκύθας σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι τις 2 σκελίδες σκόρδο το ζωμό που επιλέξαμε και το νερό, δεν μας πειράζει αν δεν σκεπαστούν τελείως τα υλικά μας.
- Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
- Τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι αν μαλάκωσε η κολοκύθα. Μόλις μαλακώσει η κολοκύθα αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο!
- Έπειτα με το ραβδομπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τα υλικά που έχει η κατσαρόλα μας. Την ξαναβάζουμε στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος βάζουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Μπορείτε να διατηρήσετε την σούπα κολοκύθας στο ψυγείο για 3 με 4 ημέρες ἠ στην κατάψυξη σε αεροστεγές δοχείο για 3 μήνες, θα είναι το ίδιο γευστική.
Εναλλακτική της κρέμας γάλακτος μπορούμε να βάλουμε γάλα ή λίγο βούτυρο.
Αν η σούπα σας βγει πολύ πηχτή προσθέστε λίγο νερό.
Εδώ θα βρειτε τα καλύτερα και πιο οικονομικά ραβδομπλέντερ
Υγιεινή βελουτέ σούπα με κολοκυθάκια
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases
1 Σχόλιο
Τελειααααα … ευχαριστώ