Αυτό το vegan πιάτο βασίζεται στο κλασικό ινδικό “Chicken Korma” – ένα κρεμώδες κοτόπουλο με ρύζι. Δοκίμασα τη βίγκαν εκδοχή για πρώτη φορά στο Βερολίνο σε ένα εστιατόριο και από τότε έχω εμμονή με το να μαγειρεύω τη συνταγή αυτή.
Υλικά που θα χρειαστούμε για Vegan Ινδικό “Κοτόπουλο” σόγιας Korma
- 300 γραμμάρια σνίτσελ σόγιας
- 1 λίτρο ζωμού λαχανικών
- 2 κουτιά γάλα καρύδας
- 3 κουταλάκια του γλυκού πάστα κάρυ, κόκκινη
- 100 γραμμάρια τοματοπελτέ
- 2 κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 τζίντζερ
- 4 γαρίφαλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμα
- 2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
- 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
- λίγο αμύγδαλο, κομμένο σε φέτες και φρυγανισμένο
- κόλιανδρο ή / και βασιλικό
- Λάδι, κατά προτίμηση λάδι καρύδας
- ρύζι , για το σερβίρισμά
- ινδικό ψωμί Naan, για το σερβίρισμά , δείτε τη συνταγή εδώ
Πως κάνουμε Vegan Ινδικό “Κοτόπουλο” σόγιας Korma
Μουλιάστε τη σόγια (όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κομμάτια – τα καλύτερα είναι διαθέσιμα σε καταστήματα υγιεινής διατροφής) στον ζεστό, ζωμό λαχανικών και αφήστε το να μουλιάσει. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει εξοικονόμηση ζωμού, καθώς το σνίτσελ σόγιας δεν έχει απολύτως καμία δική του γεύση και πρέπει να το απορροφήσει γεύση από το ζωμό.
Ψήνουμε για λίγο τα κομμένα αμύγδαλα σε ένα καυτό τηγάνι χωρίς λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη. Αν σας αρέσει πικάντικο, ψήστε μαζί με νιφάδες τσίλι.
Τρίψτε και ανακατέψτε τα ξηρά μπαχαρικά σε γουδί ή στο μπλέντερ. Βεβαιωθείτε ότι τα γαρύφαλλα είναι αλεσμένα πολύ καλά.
Ζεσταίνετε οποιοδήποτε λάδι σε ένα μεγάλο γουόκ (λειτουργεί καλύτερα), προτείνω λάδι καρύδας. Τηγανίστε τη πάστα κάρυ με την πάστα ντομάτας, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το λιωμένο τζίντζερ (απλά πιέστε το πιεστήριο σκόρδου) και τα μπαχαρικά. Μετά από δύο λεπτά, προσθέστε την σόγια .
Μαγειρέψτε μια κατάλληλη ποσότητα ρυζιού και ψήστε ψωμί naan (σημειώστε ότι πολλά ψωμιά naan περιέχουν γάλα και επομένως δεν είναι vegan).
Μετά από πέντε λεπτά, προσθέστε το γάλα καρύδας, ανακατέψτε τα πάντα, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για είκοσι λεπτά. Ανακατέψτε μεταξύ. Εάν η ποσότητα γίνει πολύ συμπυκνωμένη, μπορεί να αραιωθεί με τον ζωμό λαχανικών.
Κόβουμε φρέσκο κόλιανδρο ή / και βασιλικό και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα αμύγδαλα.
Σερβίρετε το Vegan Ινδικό “Κοτόπουλο” σόγιας Korma με ρύζι και στολίστε με αμύγδαλα και βασιλικό ή κόλιανδρο από το μπολ.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases