granola: το καλύτερο σπιτικό μούσλι – συνταγή

Βασική συνταγή για σπιτικό granola – μούσλι

by Peggy
1.988 Προβολές

Οτιδήποτε σπιτικό είναι πάντα καλύτερο, Συμφωνείτε; Το σπιτικό granola όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση, αλλά είναι πραγματικά πιο υγιεινό και με λιγότερη ζάχαρη από ότι το αγορασμένο μούσλι. Παρακάτω, η βασική συνταγή για να φτιάξεις granola, το δημοφιλή σπιτικό μούσλι για το πρωινό σου γεύμα.

Το σπιτικό μούσλι που θα σας δείξω είναι στα αλήθεια υγιεινό σε σχέση με τα προϊόντα του σούπερ μάρκετ.

Επειδή πολλά από τα τραγανά μούσλι που αγοράζονται έτοιμα αποδεικνύονται ζαχαρωτές βόμβες. Ενώ παρουσιάζονται στον καταναλωτή ως μια υγιεινή επιλογή, με το που διαβάζεις προσεκτικά πόση ζάχαρη περιέχουν παθαίνεις ζάχαρο πριν καν τα βάλεις στο στόμα σου.

Η συνταγή είναι απλή και έχει εύκολη διαδικασία με υλικά που διαλέγετε εσείς οπότε γιατί να μην τα κάνετε μόνοι σας στο σπίτι;

Τι είναι το granola;

Η βάση όλων των granola είναι οι νιφάδες βρώμης. Ψήνονται στον φούρνο μαζί με ένα μείγμα από: ξηρούς καρπούς, διάφορους σπόρους, κακάο , τσιπς σοκολάτας, τσιπς καρύδας, αποξηραμένα φρούτα, μέλι, λάδι καρύδας ή ότι άλλο σας αρέσει.

Χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά γλυκαντικά στην συνταγή- χωρίς κρυφή, ζάχαρη και χωρίς ανθυγιεινά λίπη.

Granola με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες ή χωρίς γλουτένη. – αυτό είναι το μαγικό με το σπιτικό τραγανό μούσλι: Μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας πώς να συνδυάσετε το μούσλι σας και τη γεύση που σας αρέσει. Μπορείτε κάθε φορά που φτιάχνετε τη συνταγή για σπιτικό γκρανόλα να κάνετε άλλη παραλλαγή ή να κάνετε 2-3 διαφορετικές γεύσεις για όλη την οικογένεια.

5 σημαντικά πράγματα για την παρασκευή γκρανόλα:

Γλυκαντικά : Το μέλι ή σιρόπι σφενδάμου είναι εξαιρετικές επιλογές, μπορείτε να προσθέσετε όποιο υγρό γλυκαντικό θέλετε, πχ μελάσα..

Λάδι : μπορείτε να βάλετε ότι λάδι θέλετε πχ το λάδι καρύδας είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λιωμένο βούτυρο.

η θερμοκρασία ψησίματος
ο χρόνος ψησίματος
ο χρόνος που θα τα αφήσετε να κρυώσουν

Τα υγρά γλυκαντικά όπως και το λάδι κάνουν τα συστατικά να δένουν πολύ καλά μεταξύ τους.

Εάν ψήσετε το τραγανό γκρανόλα στο φούρνο βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει λαδόκολλα, αν δεν το κάνετε, θα κολλήσει το μούσλι στο ταψί.

Η καλύτερη θερμοκρασία για να τα ψήσετε είναι οι 180 βαθμοί.

Ανακατέψτε το μούσλι σας μία φορά κατά το ψήσιμο και παρακολουθήστε το στο τέλος – αν γίνει πολύ σκούρο, θα έχει πολύ πικρή γεύση. Ο χρόνος ψησίματος κυμαίνεται μεταξύ 15 και 25 λεπτών (ανάλογα με το πόση μάζα θα κατανέμετε στο ταψί).

Αφήστε το σπιτικό granola να κρυώσει εντελώς μετά το ψήσιμο, πριν το θρυμματίσετε, έτσι θα γίνει πολύ πιο τραγανό.

Μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας πόσο γλυκό θα είναι το granola σας. Επομένως, μπορείτε το αποτρέψετε να εξελιχθεί σε βόμβα ζάχαρης όπως τα έτοιμα μούσλι. Οι περισσότερες από τις μεγάλες μάρκες έτοιμων προς χρήση τραγανών μούσλι, περιέχουν περίπου 25 γραμμάρια ζάχαρης ανά 100 γραμμάρια. Οπότε καλύτερα να φτιάξετε σπιτικό μούσλι, άλλωστε θα σας βγει πολύ φθηνότερα .

Σπιτικό μούσλι με βρώμη


Πως να αποθηκεύσετε το σπιτικό μούσλι για το πρωινό σας

Αφού κρυώσει εντελώς το granola που ψήσατε, θα πρέπει να το θρυμματίσετε, και να σφραγιστεί σε αεροστεγές δοχείο. Αποθηκεύστε το σε δροσερό μέρος.

Τα μεγάλα αεροστεγή βάζα αποθήκευσης είναι ιδανικά, το σπιτικό granola. Διατηρείτε εκεί για έως και 2 εβδομάδες (αν έχει μείνει) και παραμένει τραγανό.

Granola, σπιτικό μούσλι για το πρωινό σας – η βασική συνταγή

Μπορείτε να αλλάξετε τη βασική συνταγή για το granola και να την φέρετε στα μέτρα σας. Προσθέστε αποξηραμένα φρούτα. Τσιπς καρύδας, ξηρούς καρπούς, λιωμένο βούτυρο αντί για λάδι καρύδας. Βανίλια αντί για κανέλα. – Δεν υπάρχουν όρια στις επιλογές.

Και τώρα που σας έπεισα να κάνετε σπιτικό μούσλί γκρανόλα, πάμε να δούμε τη βασική συνταγή.

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

granola: το καλύτερο σπιτικό μούσλι – συνταγή

Granola: Έτσι μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό μούσλι

Peggy
Οτιδήποτε σπιτικό είναι πάντα καλύτερο, Συμφωνείτε; Το σπιτικό granola όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση, αλλά είναι πραγματικά πιο υγιεινό και με λιγότερη ζάχαρη από ότι το αγορασμένο granola.

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Πρωινό
Κουζίνα American
Ειδική διατροφή Χωρίς γλουτένη, Χωρίς ζάχαρη
Χρόνος εκτέλεσης 5 mins
Χρόνος ψησίματος 15 mins
Συνολικός χρόνος 20 mins

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 300 γρ νιφάδες βρώμης
  • 100 γρ ξηρούς καρπούς πχ καρύδια, αμύγδαλα
  • 80 ml λάδι καρύδας
  • 50 ml υγρό γλυκαντικό όπως σιρόπι σφενδάμου, μέλι, μελάσα
  • 1 κγ κανέλα ή άλλο μπαχαρικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 160° στον αέρα ή στους 180° πάνω κάτω.
  • Λιώστε το λάδι καρύδας σε ένα κατσαρολάκι .
  • Προσθέστε το υγρό φυσικό γλυκαντικό που επιλέξατε, την κανέλα , τις νιφάδες βρώμης και ανακατέψτε καλά.
  • Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα και απλώστε την.
  • Ψήστε για περίπου 10 με 15 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. Μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 25 λεπτά, ανάλογα με την μάζα που έχετε απλώσει.
  • Μόλις βγάλετε το granola αφήστε να κρυώσει εντελώς και έπειτα θρυμματίστε σε κομμάτια.
  • Τώρα μπορείτε να προσθέσετε τα υλικά που σας αρέσουν. Πχ τους ξηρούς καρπούς τα αποξηραμένα φρούτα , κακάο, τσιπς σοκολάτας .
  • Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίστε τη γκρανόλα με ένα πιρούνι.
  • Αποθηκεύστε σε αεροστεγές βάζο μέχρι 2 εβδομάδες.
Παρακολουθήστε τον φούρνο τα τελευταία 5 λεπτά, για να μην σας καούν.  
 
Μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιώ στη συνταγή τα προμηθεύομαι online από:
Βιο Αγρός Σιρόπι ΑγαύηςΣιρόπι Σφενδάµου Βιο Αγρός
Θυμαρίσιο μέλι Τήνου /  Βιολογικό Λάδι Καρύδας Άοσμο 
 
Keyword Granola, σπιτικό μούσλι συνταγή, συνταγή για πρωινό με βρώμη, συνταγή για σπιτικό μούσλι
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr
Υγιεινά μπισκότα πρωινού με βρώμη χωρίς ζάχαρη
Αυτά τα μπισκότα πρωινού είναι σαν ένα μπολ σπιτικό γκρανόλα αλλά σε μορφή μπισκότου! Είναι υγιεινά μπισκότα βρώμης – είναι χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη και θα σας κρατήσουν χορτάτους για πολλές ώρες.
Περισσότερα
Μπισκότα πρωινού με βρώμη χωρίς ζάχαρη

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα