Τρουφάκια με τσουρέκι και ξηρούς καρπούς

by Peggy
588 Προβολές

Τρουφάκια με τσουρέκι και ξηρούς καρπούς.

Εάν σας περίσσεψε το πασχαλινό τσουρέκι, υπάρχει λύση ώστε να μην το πετάξετε. Κάντε τρουφάκια με τσουρέκι και κεράστε τους αγαπημένους σας!

Φυστικοβουτυρένια σοκολατάκια στο πι και φι με 3 υλικά!

Τρουφάκια με τσουρέκι και ξηρούς καρπούς

Εάν σας περίσσεψε το πασχαλινό τσουρέκι, υπάρχει λύση ώστε να μην το πετάξετε, κάντε τρουφάκια με τσουρέκι και κεράστε τους αγαπημένους σας!

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Πάσχα
Κουζίνα Ελληνική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 400  γρ τσουρέκι μπαγιάτικο, κομμένο σε κύβους.
  • 200 γρ κουβερτούρα  ψιλοκομμένη
  • 200 ml  κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100  γρ καρύδια  ψιλοκομμένα
  • 1 κσ κακάο σκόνη
  • ½ σφηνάκι  κονιάκ  ή ουίσκι ή λικέρ της αρεσκείας σας

Για την επικάλυψη

  • 200  γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για την διακόσμηση

  • 300  γρ ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί,   ινδική καρύδα, τρούφα, ή ότι άλλο επιθυμείτε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Ρίχνουμε τους κύβους τσουρεκιού στο μπλέντερ και τους θρυμματίζουμε όσο πιο καλά μπορούμε. Αδειάζουμε τα ψίχουλα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσουν αν σχηματίζονται μικρές φουσκάλες στις άκρες.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. 
  • Αφήνουμε για 1 λεπτό να λιώσει ελαφρά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί εντελώς η γκανάς.
  • Αδειάζουμε την γκανάς πάνω από τα ψίχουλα τσουρεκιού και ανακατεύουμε πολύ καλά για να σχηματίσουμε την ζύμη για τα τρουφάκια.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρύδι και ανακατεύουμε να μοιραστεί παντού. 
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.
  • Με ένα κουταλάκι κόβουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα οποία απλώνουμε σε έναν δίσκο.
  • Απλώνουμε την τρούφα, ή το κακάο, η τους ξηρούς καρπούς σε ένα ρηχό πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα για την επικάλυψη σε μπεν μαρί και χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι από σουβλάκι, βουτάμε ένα – ένα τα τρουφάκια στη λιωμένη σοκολάτα.
  • Αμέσως μετά τα «γυρνάμε» μέσα στο πιάτο με την τρούφα ή τους ξηρούς καρπούς μέχρι να καλυφθούν γύρω –γύρω και τα ακουμπάμε σε δίσκο καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί για να στεγνώσουν.
  • Όταν όλα τα τρουφάκια είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξουν πριν τα σερβίρουμε.
Keyword Τρουφάκια με τσουρέκι και ξηρούς καρπούς, Τσουρέκι
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα